DOBRA PREPORUKA

Isprobali smo novi gazirani napitak na tržištu, proizvodi se u Rijeci, dolazi u šest okusa i svi zvuče baš dobro

Odlično piće za one koji se povremeno vole počastiti gaziranim napitkom, ali žele da bude što jednostavniji sastavom

Kada smo nedavno posjetili zagrebački restoran Sopal kako bismo isprobali njihovu ponudu za ručak, o čemu smo vam pisali ovdje, imali smo prilike po prvi put isprobati još jedan novitet. Tamo, naime, nude nove gazirane sokove Mist koje su nam se svidjeli već na prvu, kako dizajnom ambalaže, tako i okusom, posebice onima među nama koji i inače osvježenje često traže u mjehuričastim napicima. Budući da smo se odmah zainteresirali, odlučili smo saznati tko i što stoji iza ovog novog brenda pića.

ŠTO JE MIST SODA?

"Mist je premium linija niskokaloričnih soda napravljenih od voćnih pirea. Najveća kvaliteta našeg proizvoda je u tome što provjereno gasi žeđ, a pogodan je i za one koji vole koktele, a broje kalorije. Osim toga, piće ne sadrži nikakve tvari životinjskog podrijetla pa je pogodno i za vegane i vegetarijance. Trenutno dolazi u šest okusa, a u pripremi je još nekoliko zanimljivih kombinacija koje će sigurno pronaći svoju publiku", rekao nam je Tomislav Juretić, koji s partnerom Igorom Zupičićem stoji iza Istrian craftersa.

Osim Mist sode, ovaj dvojac proizvodi i prvu hrvatsku craft colu Monadu, koju rade od karamele, goranske borovice i bio kardamoma, o čemu smo pisali kada su tek bili u počecima, a s pivarom Filipom Jakovljevićem pokrenuli su i proizvodnju piva, točnije lagera u tri varijante - svijetlog, crvenog i tamnog.

KAKVI SU NAŠI DOJMOVI?

Kako su nam rekli, njihova Mist soda od drugih se napitaka na tržištu razlikuje i po tome što na 100 mililitara sadrži svega 16 ili manje kalorija pa je pogodna za sportaše, trudnice, dijabetičare i djecu. Piće nude u okusima malina i yuzu, jagoda i limeta, mandarina i marakuja, bazga i limun, trešnja, kivi i mango.

image
Privatna arhiva

Isprobali smo kombinaciju maline i yuzua i trešnju. Oba napitka bila su osvježavajuća, s finom aromom voća i taman dovoljno slatkasta, s time da nam se, zbog izraženije kiseline, ipak više svidjela kombinacija maline i yuzua. Obećali smo si svakako isprobati i ostatak okusa, jer kombinacije jagode i limete ili mandarine i marakuje zvuče nam baš dobro.

Mist soda je, zapravo, odlično piće za one koji se povremeno vole počastiti gaziranim napicima, ali žele da oni budu što jednostavniji sastavom, ali im istovremeno ne sjeda okus, primjerice, kombuche ili vodenog kefira.

A GDJE SE UOPĆE OVI NAPICI MOGU ISPROBATI?

Kako su nam rekli Juretić i Zupičić, Mist polako uzlazi u Zagreb pa se tako već sada može isprobati na nekoliko adresa. Nude ih u restoranima Sopal, SOL tapas na hrvatski i Gola, a mogu se kupiti i u specijaliziranim trgovinama kao što su Friškoteka i Mrkvica. Uskoro, kažu, dolaze i u Veronika Delikatese.

ALI TO NIJE SVE...

Iako njihovi proizvodi već postaju sve popularniji, ne planiraju stati tako brzo. Kroz nekoliko mjeseci, rekli su, svijetlo dana trebalo bi ugledati još nekoliko novih, maštovitih premium proizvoda različitih stilova.

"Bit će tu i poneka netipična kolaboracija, no o tome više sljedeći put", rekli su nam na kraju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. listopad 2024 14:09