‘TASTE TEST‘

Isprobali smo viralnu Dubai čokoladu s pistacijom i kadaifom, sad je već jasnije zašto je hit

Nedavno smo na poklon dobili superpopularnu Dubai čokoladu, koju smo odmah stavili na test

Dubai čokolada posljednjih je mjeseci u potpunosti preuzela društvene mreže, što nas nimalo ne iznenađuje budući da je u pitanju kombinacija čokolade, pistacije i hrskavog kadaifa. O svemu tome već smo pisali, pa čak i podijelili recept za kućnu varijantu.

Iako smo bili sigurni kako originalnu Dubai čokoladu ipak nećemo isprobati, jer putovanje u Dubai nije nam u planu u skoroj budućnosti, i već razmišljali da se i sami okušamo u izradi, ovih nam se dana ipak, sasvim slučajno, našla u rukama i odlučili smo je isprobati, a sada i dojmove podijeliti s vama.

image
Privatna arhiva

Dubai čokolada koju smo mi isprobali dolazi iz artisan čokolaterije Rouge u Dubaiju i ručno je rađena od mliječne čokolade i punjenja od kadaifa i kreme od pistacije. Dolazi u prozirnom pakiranju s tek nekoliko osnovnih informacija.

image
Privatna arhiva

KAKVI SU NAŠI DOJMOVI?

Čokoladu smo držali na tamnom i hladnijem mjestu, ali je svejedno na dodir ostala dosta meka i topila se pod prstima. Punjenje je bilo bogato i pistacija se osjetila zbilja dobro, a kadaif je ostao hrskav, što nam se također svidjelo. Iako je sama čokolada nešto slađa, sve zajedno dobro funkcionira i možemo razumjeti zašto je ovaj slatkiš u tako kratkom roku postao takav hit.

image
Privatna arhiva

Dobro je dodati kako je ovaj desert inače stekao veliku popularnost zahvaljujući slastičarnici The Fix, koja je svoj proizvod prva predstavila korisnicima Tik Toka, a kasnije su se za istom idejom povele i brojne druge slastičarnice, čokolaterije i kućni majstori.

Korisnici društvenih mreža ovakvu čokoladu nazivaju najboljom koju su u životu isprobali, s čime se ne bismo nužno složili, ali je svakako ukusna i drugačija. Zbog nje možda nećete rezervirati sjedalo na idućem letu za Dubai, ali ako volite čokoladu i pistaciju, dobra ideja bit će okušati se u pripremi kućne varijante.

Ovim putem želimo zahvaliti ekipi iz Cooksića, male zagrebačke slastičarnice o kojoj smo već pisali, što nam je omogućila ovo iskustvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. listopad 2024 06:04