Vrijeme je lista koji se u našem moru lovi najviše u zimskim mjesecima. Stoga se cijeli studeni u Istri jedu jela od švoja, odnosno lista pa i je i sam naziv ovog gastro događaja “Dani švoja”. No, ovo nije nikakva manifestacija na otvorenom, švoj se do 30. studenog priprema i servira gostima u najboljim istarskim restoranima na području Umaga, Novigrada, Brtonigle i Buja.
Jela od lista
Ova riba ima bijelo, vrlo čvrsto i ukusno meso i ima vrlo malo kostiju koje se lako čiste. Istarski chefovi pripremaju: carpaccio od švoja, juhu, švoj s bijelim tartufom, potom s domaćom tjesteninom, mariniranog sa škampima ili u umaku od bundeve.
Popis restorana
Meniji se sastoje od najmanje četiri jela, a poslužuju se u sljedećim restoranima: Badi, Buščina, Dijana Kempinski Hotel Adriatic, Melon, Mu-lino, Navigare, Nono, Pergola, Porto Salvore, San Bendetto, San Rocco, Sergio, Stari Kaštel, Toni, Villa Vilola, Villa Rosetta, Zenon, Zlatna Vala.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....