Max Miller, autor koji stoji iza YouTube kanala "Tasting History with Max Miller", do sada je izbacio više od 300 video uradaka u kojima gledateljima objašnjava kako je izgledala hrana kroz povijest te rekreira neke od recepata. Na njegovom kanalu prati ga više od 2,5 milijuna ljudi, koji obožavaju gledati kako je, primjerice, izgledao doručak Jane Austen ili kako su stari Egipćani radili kruh, kako su nastale popularne pahuljice i kada su ljudi prvi puta kušali jagode.
Njegovi videi često dosežu i do pet milijuna pregleda pa je Miller prošle godine odlučio napraviti korak dalje i, osim snimanja videa, napisao i knjigu "Okusi povijesti".
Od ljekovitih napitaka iz antičke Grčke do mesnih tortica u kojima su za vrijeme carstva velikog kana u Kini uživali potomci Džingis–kana, stoji na stranicama knjižare Ljevak, koja ovu knjigu ima u svojoj ponudu, Miller otkriva recepte za jela koja se danas ne mogu kušati baš nigdje na svijetu. Svaki recept detaljno je istražen, sastojcima je prilagođen današnjici i zapisan na način tako da će vas zbilja zainteresirati.
Ova je kuharica, dakle, zbirka zapisa o tradiciji, mitologiji, političkim previranja i društvenim promjenama koje je na neki način oblikovala i hrana i, kako sam Miller kaže, najbolji način da se iskusi povijest. Nama se čini kao odlična zbirka recepata za one koji su oduvijek zaljubljeni u povijest, ali i kuhanje i sjajan način za stjecanje novih znanja. Definitivno je stavljamo na našu wish listu.
Kuharica je dostupna u knjižarama Ljevak, a na njihovoj web stranici trenutno je na popusti te joj cijena iznosi 31,41 eura. Više detalja čeka vas ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....