NOVO NA SCENI

Ivana Bekavac i Dina Habulin pokrenule catering: ‘Organiziramo i kuhamo večere za vječno zaposlene gurmane‘

Nakon superpopularnog Kuta, omiljena zagrebačka chefica pokrenula je s Dinom Habulin novi kulinarski projekt


Pitanje cateringa za važne životne trenutke uvijek je škakljivo. Nitko ne želi suhe komade mesa i kriške baguettea premazane paštetom, a često se ipak baš to nalazi na stolovima različitih otvorenja, slavlja i druženja. No, da zbilja ne mora biti tako sada je dokaz i PREP, novi brend koji su pokrenule Ivana Bekavac i Dina Habulin, a cilj kojeg je ponuditi malo drugačiji catering i odmaknuti se od uvjerenja da on nužno mora biti dosadan. A svatko tko je barem jednom posjetio Kut, nekadašnji mali lokal Ivane Bekavac, dobro zna da je hrana koju ova talentirana chefica izbacuje iz kuhinje sve samo ne dosadna. Tako je PREP sada postao jedno od logičnijih rješenja poduzetnim gurmanima u gradu.

"S ovim smo projektom krenule puno ranije, ali sada smo mu poželjele dati ime i stvoriti prepoznatljiv identitet. Dina je zadužena za aranžiranje, pronalazi dobre lokacije, zna predvidjeti trendove, kreativna je i totalno je talentirana za second hand ulove, a baš recikliranje i smanjenje otpada također je važan dio onoga što radimo. Ona je i snagator, skuplja i raznosi, ali i dogovara, aranžira, ma sve. Ja sam, naravno, zadužena za kuhanje", ispričala nam je Ivana Bekavac.

image
Davor Pongracic/Cropix

Ove dvije kreativke prvi put su surađivale kada je Ivana radila meni za Cogito, a Dina je bila u prvoj postavi i radila je na otvorenju. Odmah su, kaže, shvatile da zajedno više nego dobro funkcioniraju.

"Sve je krenulo nekako prirodno, zakotrljalo se i evo nas sada ovdje."

Ivana je dodala i kako smatra da se sjajno nadopunjuju te je Dina osoba s kojom planira nastaviti suradnju i kada početkom godine otvori novi lokal kod zagrebačkog Kvaternikova trga. Tamo će, otkrila nam je, osim klasičnog restorana, stvoriti i prostor za odražavanje privatnih večera i posebnih događaja.

image
Jelena Markota/

A što klijenti koji vas angažiraju mogu očekivati, pitali smo Ivanu.

"Gdje god mogu implementirati politiku ne korištenja mesa, ja to rado činim. Koristimo sezonske, lokalne namirnice i vodimo se mišlju kojom sam se vodila i Kutu – što više slobode za mene, to bolja jela stižu pred vas. Naravno, ljudi nam daju smjernice, a mi onda odradimo sve ostalo. Nije to neki običan catering kojeg se treba bojati kao kad, primjerice, ideš na vjenčanje pa u glavi već unaprijed razmišljaš da hrana neće biti dobra. Mi smo ovdje upravo zato da takvo mišljenje promijenimo", objasnila je Bekavac.

image
Jelena Markota/

"Meni je duša, kako bi rekla moja kolegica Ivana Čuljak, sve ono gdje se nešto tunka, gdje se može dijeliti, dipati. Sada koristimo puno tikve, kupus, gljive, ove malo teže, sezonske namirnice. Puno kuhamo i s kestenom, obožavam raditi i različite varijante humusa, šipak mi je isto super, a trenutno sam i u projektu izrade kimchija od prokulica."

Kaže kako su Dina i ona do sada odradile velik broj najrazličitijih događaja i kako je iz svakog do sada nešto naučila, a najdraže su joj privatne večere za 15-ak ljudi koje organiziraju (pre)zaposleni gurmani koji nemaju vremena kuhati, a uvijek vole dobro pojesti. Tu, kaže, često ima dovoljno slobode da gušta u kuhanju i da svi za stolom na kraju budu siti i zadovoljni. A to je i Dini i njoj, dodaje, na kraju i najvažnije.

image
Jelena Markota/

Stoga, planirate li uskoro otvoriti posao ili samo želite počastiti ekipu za kraj ili početak godine, svratite na njihov službeni Instagram profil, javite se Dini i Ivani privatnom porukom i saznajte sve što vas zanima. Razočarani, sigurni smo, nećete ostati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 07:35