U ponudi zagrebačkog restorana Brokenships, uz slane specijalitete, od nedavno se nalazi i inačica čuvenog Mak na konac kolača. Riječ je o spoju sočnog biskvita od maka, džema od maline, marcipana i čokolade kojim je slastičarka Petra Jelenić prije sedam godina u potpunosti zaludila Zagrepčane. Ovaj je kolač, naime, bio svojevrsni potpis iza svega što je Petra u to vrijeme u slastičarnici Mak na konac stvarala.
"Petra je naša prijateljica i mentorica. Kolač radimo po njenom receptu i na način na koji nas je ona trenirala. Godinama smo u Brokenshps Cafe, kafiću Muzeja prekinutih veza, imali Petrine kolače, a nakon što je otišla u Istru, nama i našim gostima su počeli strašno nedostajati", rekli su nam iz Brokenshipsa.
Kada su otvorili bistro, rekli su nam, shvatili su da, uz opremu koju posjeduju i prema njezinim recepturama, kolače mogu nastaviti raditi i sami, a dodali su i kako im, kada za to nađe vremena, poznata slastičarka uskoči s pokojim vrijednim savjetom.
"Petrine kolače, tortu od maka, čokoladnu dekadenciju i lemon tart smo zapravo u bistrou počeli raditi isključivo za potrebe našeg kafića. Kad smo ušli u drugi lockdown, nekako je bilo logično da ih ostavimo u ponudi za dostavu iz bistroa zbog stalnih klijenata koji su razvili 'ovisnost' o Petrinim slasticama. Toliko malih radosti nedostaje svima pa se trudimo koliko možemo", rekli su nam.
Inačicu ove slastice koju u ponudi ima Brokenships odmah smo odlučili isprobati. Naručili smo je putem servisa za dostavu po cijeni od 25 kuna za komad. Kolač koji smo dobili bio je sočan, s dobrom dozom džema od malina i baš onakav kakav pamtimo. Jedina stvar koju bismo mijenjali jest veličina porcije koja bi ljubiteljima ove kombinacije ipak mogla biti malo premala. Upravo zato, dobra ideja bit će već u startu naručiti dva komada.