Kako kul

Izašla je nova službena kuharica nadahnuta filmovima o Harryju Potteru s više od 30 recepata

 Press
Ova knjiga recepata malo je drukčija od drugih kreativnih kuharica za sladokusce. Svaki vas recept vodi korak po korak u izradi slastica i predlaže vam da hrabro dodate i nešto svoje čarolije

Zaljubljenike u filmove o Harryju Potteru, najpoznatijem čarobnjaku svih vremena, oduševit će vijest da je ovih dana objavljena nova službena kuharica Joanne Farrow "Harry Potter - Pecite, igrajte se i ukrašavajte", s više od trideset recepata atraktivnih slastica i slatkiša dostojnih najraskošnijih gozbi u velikoj dvorani Škole vještičarenja i čarobnjaštva u Hogwartsu.

Prvo svjetsko izdanje kuharice, s detaljnim uputama i obiljem fotografija za izradu torti, muffina, kuglica, keksa i brownieja, na hrvatskom je jeziku, u prijevodu Mirjane Paić-Jurinić, objavio Lumen u koprodukciji s Wizarding Worldom.

Nova zbirka recepata za slastice i slatkiše treća je, samostalna knjiga Joanne Farrow u seriji kuharica čiji su recepti nadahnuti filmovima o Harryju Potteru i njegovoj družbi. Prva Službena Harry Potter kuharica - Slane i slatke čarolije i njezin nastavak Službena Harry Potter kuharica - Čarobna predjela, magična glavna jela, očaravajuće slastice i čudesni napitci (drugi dio) najprodavanije su kuharice u Hrvatskoj, pune korisnih savjeta i uputa za male kuhare, njihove roditelje i sve obožavatelje Harryja Pottera.

image
Press

Čarobnjački svijet prepun je slasnih zalogaja. Sve te slastice - od pjenušava pivoslaca i šumećih vizbija do šarenih prozora Hogwartsa i čokoladnih žaba - očaravaju okusom koliko i njihove čarolije. A uz to, slastice uvijek fantastično izgledaju. Ova vam knjiga čarobnih recepata želi pomoći da sami stvarate čuda kad god uđete u kuhinju, da pečete i ukrašavate slasna remek-djela, toliko ukusna da će vam narasti zazubice!

Želite li kušati Harryjevu rođendansku tortu ili tortu Povijest Hogwartsa, recepte potražite u prvoj cjelini Velike torte. Recepte za slasticu Mimbulus mimbletonia, Slasna zmajska jaja i još osam drugih slatkih specijaliteta potražite u drugoj cjelini Muffini i kuglice. Čarobnjački šah ili Čokoladne žabe, Razredbeni klobuk ili pak Metlobojski keksi - pitanje je sad. No ne brinite. Recepti vas čekaju u trećoj cjelini Keksi i brownieji. Svaki pravi slastičarski čarobnjak mora svladati osnovne vještine, primjerice profesionalno rastopiti čokoladu ili napraviti savršenu kraljevsku glazuru, a u tome će vam pomoći savjeti u cjelini Osnovni recepti.

"Zahvaljujući pomno napisanim receptima, fotografijama, šablonama i podsjetnicima na filmove, uz ovaj je bestseler New York Timesa lako iskusiti slasne pustolovine iz Hogwartsa u svečanim i drugim prigodama u vlastitu domu. Prije pečenja provjerite imate li sve sastojke s popisa i sav potreban pribor - kao i bistri um Hermione Granger, nepokolebljivu hrabrost Harryja Pottera (za zahtjevnije recepte) i slavnu ljubav prema hrani Rona Weasleyja! Možda je najvažnije ovo posljednje! Sretno s čarolijom kuhanja", poručuje urednica knjige i glavna urednica Lumena Miroslava Vučić.

image
Press/

Knjiga recepata Pecite, igrajte se i ukrašavajte uistinu je malo drukčija od drugih kreativnih kuharica za sladokusce. Svaki vas recept vodi korak po korak u izradi slastica i predlaže vam da hrabro dodate i nešto svoje čarolije - poigrate se bojama, okusima i oblicima. Na primjer, možete smisliti vlastitu verziju Ollivanderova čarobnog štapića, nacrtati svoju mapu za haranje ili čak kreirati različite vrste zmajeva. Granica je jedino vaša mašta!

Simboli munje uz svaki recept pokazuju zahtjevnost recepta, pa tako jedna munja označava početničku razinu čarobnjačkog slastičarstva, a tri su znak za srednje teške recepte. Šablone za Čokoladne žabe, Krilate zlatne zvrčke i ostale slatke zalogaje čekaju vas na samom kraju knjige. Uzmite potrebne sastojke, svežite pregaču, podignite svoje čarobne štapiće i počnite mijesiti, peći i ukrašavati. Neka čarolija počne!

image
Press

Ova bogato ilustrirana knjiga dostupna je u svim knjižarama i na webshopu Školske knjige.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 14:35