Ipak, dobru paštu fažol ne zna pripremiti svatko. Kao i kod svakog jela, najbitnije su namirnice i zato kupite kvalitetan komad mesa, dok u Dalmaciji vole dodati i kost od pršuta (što će se posebno svidjeti onima koji vole nešto jače začinjena jela). Što se tiče začina neki stavljaju samo luk, dok je drugima jelo bez češnjaka nezamislivo. Za intenzivniji okus možete napraviti i pešt od slanine, češnjaka i peršina. Što se tiče graha, ako imate mladi njega ne morate močiti u vodi noć prije već samo dobro isprati.
Još dva savjeta za uspješnu pripremu možete pročitati ovdje.
Što se tiče sastojaka trebat će vam:
1 kg suhog mesa kost od pršuta po želji 400 g graha češnjak slanina peršin maslinovo ulje papar tjestenina |
Cijeli recept pročitajte ovdje.
Svidio vam se recept?
Pašta fažol popularna je i na Visu, a vi pročitajte adaptirani pašta fažol na brujet prema viškom receptu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....