Kongres, čija je s osnovna zadaća upoznavanje novih svjetskih trendova i osmišljavanje perspektiva budućeg razvitka na polju enogastronomije, održat će se 29. i 30. listopada 2018. u dizajn hotelu Lone u Rovinju.
U goste dovodimo vrhunske zvijezde, chefove ovjenčane Michelinovim zvjezdicama, koji će održati atraktivne show cookinge i zanimljiva edukacijska predavanja.
Prvi dan konferencije, s čak 20 Michelinovih zvjezdica, namijenjen je sektoru ugostiteljstva (kuhinja i F&B). Po prvi puta u Hrvatsku dovodimo jednog od začetnika molekularne kuhinje, chefa Juana Amadora, i po prvi puta predstavljamo dva izrazita predstavnika amazonske kuhinje, posljednjih pet godina visoko rangiranih na ljestvici San Pellegrina.
- Francesco Mazzei (Sartoria)
- Aurora i Massimo Mazzucchelli (Marconi | Mollica)
- Andrea Ribaldone (Arborina)
- Roberto Cerea (Da Vittorio)
- Giancarlo Morelli (Il Pomiroeu)
- Pedro Miguel Schiaffino (Malabar)
- Matteo Mettulio (La Siriola)
- Juan Amador (Restaurant Amador)
- Pino Cuttaia (La Madia)
- Andrea Migliaccio (L'Olivo)
- Emanuele Scarello (Agli Amici dal 1887)
Stručna i tematska konferencija čiji je cilj upoznavanje i usvajanje novih znanja i vještina, u ovogodišnjem izdanju donosi i dva sasvim nova programa, jedan posvećen gourmet pizzi, a drugi craft pivu koji će se odvijati paralelno s glavnim kongresom.
Masterclass posvećen gourmet pizzi, fenomenu koji se proteklih godina pojavio u Italiji i ima sve veći broj sljedbenika, ponudit će, u spoju tradicije i inovacije, nove poglede na ovo jelo popularno diljem svijeta. U goste nam dolaze vrhunski stručnjaci:
- Simone Padoan (Pizzeria I Tigli)
- Edoardo Ore (O' Sfizio d'à Notizia)
- Diego Vitagliano (10 Diego Vitagliano Pizzeria)
- Pasqualino Rossi (Pizzeria Élite Rossi)
- Vincenzo Pagano (Scattidigusto)
Kada je riječ o proizvodnji craft pive, vrhunska imena u ovom području uvest će polaznike u povijest pive, craft revoluciju te u tajne sljubljivanja hrane i pive:
- Lorenzo Dabove Kuaska
- Stefan Grauvogl
- Teo Musso
- Simonmattia Riva
- Zvonimir Pelko
Drugi dan konferencije namijenjen je predavanjima posvećenim vinskom turizmu i primjerima kako to rade najbolji na svijetu te hotelijerstvu gdje će biti riječ o najboljim praksama i trendovima u luksuznom hotelijerstvu. Predavanja će voditi neki od najvećih svjetskih stručnjaka hotelskih operacija i eminentni stručnjaci iz vinskog svijeta.
Među gostima su i nekadašnji direktor vodiča Michelin Italija te predsjednica Asocijacije vinskog turizma Francuske, a istaknuti predavači drugog dana donose nam ukupno 9 Michelinovih zvjezdica.
- Charlotte Feugere (French Wine Tourism Association) , Yolanda Perdomo (Gastronomy Tourism Expert), Isabel Aguirrezabala Wurster (Deputy Director,
- San Sebastián Turismo), Iván Llanza Ortiz (Director of Corporate Communication
- and Institutional Relation, Osborne Group), Gennaro Iorio (Chef Caviste Caves Etablissements S.B.M.)
Za vrijeme Istria Gourmet Festivala održat će se, već tradicionalno, i tri gala večere, pod dirigentskom palicom chefova iz restorana s Michelinovim zvjezdicama. Svi zainteresirani tako će imati priliku upoznati nekog od svjetskih chefova i uživati u njihovim delicijama. U restoranu Wine Vault hotela Monte Mulini gostuje chef Roberto Cerea ovjenčan s čak tri Michelinove zvjezdice. Chef Matteo Mettulio, vlasnik dvije Michelinove zvijezdice, predstavit će svoje specijalitete u restoranu ResoLution Signature u hotelu Lone, u kojem će se odvijati i treća gala večera, u organzaciji dvojice chefova: Giancarlo Morelli i Pedro Miguel Schiaffino prezentirat će svu raznolikost amazonske kuhinje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....