NE PROPUSTITE

JEDINSTVENI ISTRIA GOURMET FESTIVAL: Više od 20 Michelinovih zvjezdica krajem listopada u Rovinju!

 Ustupljene fotografije
Turistička zajednica Istarske županije u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom kao glavnim patnerom i hotelskom tvrtkom Maistra, organizira četvrti Istria Gourmet Festival, s iznimno bogatim programom, koji se će se ove godine godine odvijati tijekom dva dana.

Kongres, čija je s osnovna zadaća upoznavanje novih svjetskih trendova i osmišljavanje perspektiva budućeg razvitka na polju enogastronomije, održat će se 29. i 30. listopada 2018. u dizajn hotelu Lone u Rovinju.

Ustupljene fotografije

U goste dovodimo vrhunske zvijezde, chefove ovjenčane Michelinovim zvjezdicama, koji će održati atraktivne show cookinge i zanimljiva edukacijska predavanja.

Ustupljene fotografije

Prvi dan konferencije, s čak 20 Michelinovih zvjezdica, namijenjen je sektoru ugostiteljstva (kuhinja i F&B). Po prvi puta u Hrvatsku dovodimo jednog od začetnika molekularne kuhinje, chefa Juana Amadora, i po prvi puta predstavljamo dva izrazita predstavnika amazonske kuhinje, posljednjih pet godina visoko rangiranih na ljestvici San Pellegrina.

Ustupljene fotografije

  • Francesco Mazzei (Sartoria)
  • Aurora i Massimo Mazzucchelli (Marconi | Mollica)
  • Andrea Ribaldone (Arborina)
  • Roberto Cerea (Da Vittorio)
  • Giancarlo Morelli (Il Pomiroeu)
  • Pedro Miguel Schiaffino (Malabar)
  • Matteo Mettulio (La Siriola)
  • Juan Amador (Restaurant Amador)
  • Pino Cuttaia (La Madia)
  • Andrea Migliaccio (L'Olivo)
  • Emanuele Scarello (Agli Amici dal 1887)

Stručna i tematska konferencija čiji je cilj upoznavanje i usvajanje novih znanja i vještina, u ovogodišnjem izdanju donosi i dva sasvim nova programa, jedan posvećen gourmet pizzi, a drugi craft pivu koji će se odvijati paralelno s glavnim kongresom.

Ustupljene fotografije

Masterclass posvećen gourmet pizzi, fenomenu koji se proteklih godina pojavio u Italiji i ima sve veći broj sljedbenika, ponudit će, u spoju tradicije i inovacije, nove poglede na ovo jelo popularno diljem svijeta. U goste nam dolaze vrhunski stručnjaci:

  • Simone Padoan (Pizzeria I Tigli)
  • Edoardo Ore (O' Sfizio d'à Notizia)
  • Diego Vitagliano (10 Diego Vitagliano Pizzeria)
  • Pasqualino Rossi (Pizzeria Élite Rossi)
  • Vincenzo Pagano (Scattidigusto)

Kada je riječ o proizvodnji craft pive, vrhunska imena u ovom području uvest će polaznike u povijest pive, craft revoluciju te u tajne sljubljivanja hrane i pive:

  • Lorenzo Dabove Kuaska
  • Stefan Grauvogl
  • Teo Musso
  • Simonmattia Riva
  • Zvonimir Pelko

Drugi dan konferencije namijenjen je predavanjima posvećenim vinskom turizmu i primjerima kako to rade najbolji na svijetu te hotelijerstvu gdje će biti riječ o najboljim praksama i trendovima u luksuznom hotelijerstvu. Predavanja će voditi neki od najvećih svjetskih stručnjaka hotelskih operacija i eminentni stručnjaci iz vinskog svijeta.

Ustupljene fotografije

Među gostima su i nekadašnji direktor vodiča Michelin Italija te predsjednica Asocijacije vinskog turizma Francuske, a istaknuti predavači drugog dana donose nam ukupno 9 Michelinovih zvjezdica.

  • Charlotte Feugere (French Wine Tourism Association) , Yolanda Perdomo (Gastronomy Tourism Expert), Isabel Aguirrezabala Wurster (Deputy Director,
  • San Sebastián Turismo), Iván Llanza Ortiz (Director of Corporate Communication
  • and Institutional Relation, Osborne Group), Gennaro Iorio (Chef Caviste Caves Etablissements S.B.M.)

Za vrijeme Istria Gourmet Festivala održat će se, već tradicionalno, i tri gala večere, pod dirigentskom palicom chefova iz restorana s Michelinovim zvjezdicama. Svi zainteresirani tako će imati priliku upoznati nekog od svjetskih chefova i uživati u njihovim delicijama. U restoranu Wine Vault hotela Monte Mulini gostuje chef Roberto Cerea ovjenčan s čak tri Michelinove zvjezdice. Chef Matteo Mettulio, vlasnik dvije Michelinove zvijezdice, predstavit će svoje specijalitete u restoranu ResoLution Signature u hotelu Lone, u kojem će se odvijati i treća gala večera, u organzaciji dvojice chefova: Giancarlo Morelli i Pedro Miguel Schiaffino prezentirat će svu raznolikost amazonske kuhinje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. prosinac 2024 05:33