Jedna od najvećih regionalnih kulinarska zvijezda, slovenska chefica Ana Roš, trebala bi iduće godine otvoriti restoran u luksuznom savudrijskom resortu Petram Resort & Residences.
Ovu veliku gastro vijest potvrdila je Ana Roš ekskluzivno za Glas Istre u Rovinju na marginama aktualnog Weekend Food Festivala, na kojem je jedna od glavnih zvijezda. Roš je u sklopu spomenutog festivala održala i iznimno zanimljivo predavanje vezano uz njezin svjetski poznati restoran Hiša Franko s dvije Michelinove zvjezdice, u kojem isključivo s namirnicama iz regije utjelovljuje svoju viziju stvarajući osebujnu kulinarsku čaroliju.
"Ako potpišemo ugovor, koji je za sada siguran 95 posto, do lipnja 2023. restoran će biti otvoren", najavila je Roš istaknuvši kako će u Istri stvarati jednu sasvim drugu, prema njezinim riječima, opušteniju gastronomsku priču.
"Bit će to jedna druga priča, drugi pogled na gastronomiju, opuštenijeg restoranskog tipa, namijenjenu ljudima na odmoru. Ondje nećete ići na slijed od 23 jela, već dva do tri. Bit će to i dalje vrhunska i ozbiljna hrana u ležernijem izdanju, nešto kao što radi Zuma u Dubaiju s ugodnom glazbom u pozadini. Bit će to mjesto pored "infinity poola" iz kojeg se pruža nevjerojatan pogled na Piran, Trst i Dolomite" kazaa je svjetski poznata chefica.
Riječ je, naime, o otvorenom krovnom bazenu, dužine 105 metara, drugom najdužem "beskrajnom" na svijetu, nakon čudesnog bazena u Singapuru.
Jedna od najpoznatijih svjetskih chefica i jedina žena uvrštena u top deset kuhara, i u "istarskoj priči" će njegovati svoj koncept baziran na lokalnim namirnicama.
"Menu će se bazirati na istarskim namirnicama koje poznajem jako dobro jer već 52 godine imamo kuću u blizini Brtonigle. Kao dijete radila sam ondje u vrtu i brala rajčice", otkrila je detalj iz djetinjstva.
Slovenka Ana Roš kaže da je nikad nije napustio natjecateljski osjećaj. Naime, Hiša Franko je 2017. odnijela titulu najboljeg restorana u svijetu, a njegova vlasnica titulu najbolje kuharice u izboru The World‘s 50 Best Restaurant Academy.
A da je stvar doista ozbiljna kad je u pitanju poslovna suradnja između vodstva luksuznog kompleksa i slavne chefice, govori i njezina posljednja Instagram objava na privatnom profilu gdje traži osoblje za svoj novi projekt.
"Tražimo talentirane pojedince za naš tim na ovoj romantičnoj lokaciji. Tražimo individualce strastvene prema izuzetnoj usluzi i stvaranju iskustava koje će naši gosti dugo pamtiti. Trenutno zapošljavamo na slijedećim pozicijama: head chef, sous chef, chef de partie, commis chef, sommelier, barmen, miksolog, chef de rang, food runner, back bar tim", stoji između ostalog u njezinoj objavi.
Inače, Petram Resort and Residences trenutno je najveći projekt u turizmu koji se gradi u Hrvatskoj. Riječ je o kompleksu koji će imati 252 luksuzne nekretnine - 55 turističkih vila, aparthotel sa 179 apartmana za odmor te 18 stanova.
Sve je koncipirano, piše Glas Istre, na vrhunskom dizajnu ispred trendova, održivoj gradnji, novim materijalima, mirisnoj mediteranskoj hortikulturi i otvorenim vizurama, u kombinaciji s inovativnim konceptom održavanja resorta i upravljanja nekretninama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....