NOVO U PONUDI

Jedva čekamo isprobati novi brunch na jednoj od najzabavnijih gastro adresa u gradu, zvuči baš dobro

Osim u tacosima, grickalicama i koktelima, sada u Cato možete svratiti i na tri potpuno nova brunch jela i koktele

Nije novost da je koncept bruncha sve rašireniji na zagrebačkoj gastronomskoj sceni pa su tako, osim bistroa i kafića koji su posvećeni isključivo ponudi malih jela u kojima se uživa između doručka i ručka, brunch počeli uvoditi i restorani. Svojevremeno smo tako pisali o novoj ponudi jela u SOI Fusionu, koji će se ponovno moći kušati u proljeće 2025. godine, a nedavno su brunch uveli i u trattoriji Gola na zagrebačkoj Trešnjevci. Na istu ideju sada su došli i u Catu, maloj i simpatičnoj taqueriji u zagrebačkoj Vlaškoj ulici gdje od jeseni prošle godine nude tacose u nekoliko varijanti, nekoliko jednostavnih, ali pamtljivih grickalica i koktele.

image
Berislava Picek/Cropix
image

Dolores Kunštek, vlasnica Cato taquerije

Berislava Picek/Cropix

Kada smo ih ovog ljeta posljednji put posjetili, prozvali smo ih jednom od zabavnijih gastro adresa u Zagrebu, a sada su predstavili istu takvu ponudu za brunch. Od utorka do subote, od 10 do 14 sati tako nude tri slane opcije te četiri koktela. Na njihovom brunch meniju su Molette, meksički topli sendvič s crnim grahom, sirom, patlidžanom ili chorizo kobasicom, zatim Chilaquiles, točnije svježi tortilja čips u salsa verde umaku s jajem, avokadom ili chorizo kobasicom i Tlayuda, velika pšenična tortilja s crnim grahom i sirom. Sva jela, dakle, dolaze u mesnoj i vegetarijanskoj varijanti, a cijene se kreću od 5 do 11 eura.

image
Ustupljena fotografija
image
Ustupljena fotografija
image
Ustupljena fotografija

Od koktela nude Mimose, Aperol Spritz, Nixta Spritz (prosecco s likerom od kukuruza) i Maya Mocha koktel s mezscalom, espressom, ananasom i španjolskim Licor 43. Kokteli će vas koštati od 7 do 10 eura.

Baš kao i u ranije spomenutom SOI Fusionu i Goli, ponuda jela u Catu je posebnija i inovativna, daleko od klasičnog tosta s jajima i avokadom ili granole, što se inače najčešće podrazumijeva pod brunch ponudom kod nas.

CIJELU PRIČU O CATO TAQUERIJI PROČITAJTE OVDJE

Drago nam je vidjeti da scena raste i razvija se i u tom smjeru i ne sumnjamo da će brunch u Catu privući one goste koji uvijek vole isprobati nešto drugačije. S ozbirom na to da su sva jela koja smo ovdje dosad isprobali bila više nego ukusna, i sami jedva čekamo svratiti na Molette, Chilaquiles ili Tlayudu (ili sva tri jela), pa sve zaokružiti dobrim koktelom, po kojima su ovdje također poznati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 13:55