Ukratko, coffee + gelato = affogato! Ako do sad to niste znali, tada će vas zanimati kako spoj espressa i sladoleda, odnosno gelata, u Italiji zovu affogato. Sjajna je to sinergija dvaju namirnica za koje bez ustručavanja možemo reći kako su obožavane od milijuna ljudi diljem svijeta. I dok se u Italiji espresso i gelato serviraju u šalicu i stvaraju pravu eksploziju okusa sudaranjem gorkog i toplog te slatkog i hladnog, u aRomi su se dosjetili spojiti ih u kornetu.
I ako ste na prvu pomislili kako je riječ o sladoledu s okusom affogata - nije! Riječ je doista o affogatu u čokoladom obloženom kornetu, koji će vas doslovno okusima odvesti u Italiju gdje ste možda već uživali u "pravoj stvari".
Kako kažu iz aRome, tajna njihova Affogata u kornetu je posebna tehnika pripreme čokolade. Njome je kornet obložen iznutra i izvana pa ohlađen tako da se vrući espresso u kornet može točiti ravno iz aparata za kavu. Kad je to učinjeno, u kornet dolazi kuglica aRoma ručno rađenog sladoleda od prirodnih sastojaka.
Poželite li ga probati čim prije, provjerite kada je aROMA Gelato Experience u vašem gradu. Raspored turneje možete pogledati ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....