U unutarnjem dvorištu jedne od najfrekventnijih zagrebačkih ulica nedavno je svoja vrata otvorio Haustor haus. Koncept? Nevelik, a šarmantan restorančić u kojem je imperativ kvalitetna namirnica. Ovaj mladi, ali perspektivan tim na čelu sa chefom Lovrom Smetiškom prije svega ovu adresu želi etablirati kao mjesto gdje se dobro jede po vrlo prihvatljivoj cijeni.
Ovdje je nekad bio juice & smoothie bar čija je ideja nastavila živjeti, pa možete isprobati nekoliko desetaka vrsta smoothieja za koje biraju zaista najbolje namirnice. Ponuda doručka u Zagrebu je još prilično skromna, ali u Haustoru imate priliku pojesti domaću granolu ili omlet s mladom salaticom, a ubrzo će u ponudi biti i vrlo zanimljivi kroasani koje za njih priprema već dobro poznata Kroštula, a u nastavku možete osjetiti dio tog predanog rada. Također, na njihovim društvenim mrežama predstavljat će svoje dobavljače i njihove priče i veselimo se novim video prilozima snimljenim iza kulisa.
Ovdje se poštuje sezonalnost, koja je ujedno i glavna misao vodilja u kreiranju menija, te za ručak možete pojesti neku od izdašnih dnevnih juha, primjerice od rajčica i bosiljka ili karfiola s kokosom i domaćim brioche tostom. Tomino gnudi i tortelloni s confitiranom pačetinom, ricottom, maslac umakom te ovčjim sirom posebno će usrećiti ljubitelje tjestenine. Samo su neka od slasnih jela koja nude i špageti s hobotnicom, sočna bisket salata s mariniranim koromačem, juha od luka s cheddar sirom, možda najbolji juneći burger u gradu te rib eye s mladim povrćem.
Što se tiče večere, trenutačno rade jako puno private dininga te se radi o jelima u sljedovima poput goveđeg repa i carpacciu od mariniranih šampinjona s kremom od tartufa i parmezanom. Vinska karta od dvadesetak etiketa vrlo je pametno koncipirana i doista se može naći za svakoga ponešto, a posebno daju na važnosti lokalnim vinarima. Raspon cijena je od 20 do 90 kuna, pa ćete, primjerice, za dnevnu juhu izdvojiti 25 kuna, za gnude s pestom i stracciatellom 40 kuna, a za dnevne salate od 36 do 42 kune.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....