FORKING CROATIA NAPADA

KAD BLOGERI SPREMAJU SAMONIKLO BILJE: Kako napraviti rudarsku greblicu s koprivom?

 Zvonimir Ferina
Forking Croatia u borbi s koprivama!

”Ime ovog specijaliteta dolazi iz samog mjesta Rude pokraj Samobora u kojem se, usmena predaja kaže, od 16. stoljeća upravo ovaj slani kolač priprema. Tada kao obrok koji su tamošnji rudari nosili sa sobom na posao, danas kao dio gastronomske baštine ima i svoje Dane rudarske greblice. Vrijedi isprobati, zar ne?” – govore Kasandra i Zvonimir, autori bloga Forking Croatia.

Zvonimir Ferina

Inače nemamo običaj jesti koprivu, često ju zamjenjujemo sa špinatom, blitvom, mišancijom i drugim sličnim zelenim lisnatim povrćem. Odvažite se, ovaj put iskoristite koprivu i napravite pravu rudarsku greblicu s koprivom!

Trebati će vam:

550 grama glatkog brašna
1 svježi kvasac
2,5 dcl mlijeka
2 dcl kiselog vrhnja
sol
500 grama svježeg sira
1 jaje
200 grama koprive
maslac

Zvonimir Ferina

Cijeli recept možete pročitati OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 21:27