Upravo smo posjetili novu podružnicu jedne od najpoznatijih hrvatskih pivovara - Pivovaru Medvedgrad, dok se za javnost otvara u subotu 11. svibnja, u Huzjanovoj ulici 36 u zagrebačkom Podsusedu. Osim što povećavaju svoje proizvodne kapacitete, s novim prostorom postaju i jedna od najmodernijih craft pivovara u regiji i šire, čime obilježavaju 25. obljetnicu osnutka Medvedgrada.
Dojmljiv je i način na koji su financirali izgradnju postrojenja - naime, nova pivovara je rezultat crowdfunding Funderbeam kampanje, preko koje su u Medvedgradu prikupili impresivnih milijun eura u rekordnom roku od devet dana, i to od 292 investitora iz 26 zemalja, među kojima su i svi zaposlenici pivovare.
Svi zainteresirani posjetitelji mogu otići na vođeni obilazak nove lokacije na kojoj imaju potpuno automatiziranu varionicu od šest tisuća litara pomoću koje mogu skuhati oko 40 tisuća litara piva u jednom danu. Svo pivo koje nastane u varionici od sada će odležavati u podrumu kapaciteta od gotovo 500 tisuća litara.
Kako bi obilježili 25. rođendan, u Medvedgradu su odlučili skuhati sezonskih 25 piva, koristeći i dalje najbolje sastojke, kuhajući prirodno pivo bez konzervansa i visoke kvalitete. U izbor su ušle i prave pivske poslastice poput njihove poznate Gričke vještice koja je tri mjeseca odležavala u viski bačvama, nezaobilaznih uspješnica Medvedgrada kao što su Zlatni medo, Dva klasa, Crna kraljica, Baltazar, Fakin i tako dalje, kao i nekoliko novih etiketa poput Fantom Brown Alea ili pak Ferdinand - Double IPA-e.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....