URADI SAM

Kako napraviti domaću mlaćenicu?

 Getty Images/iStockphoto
Imate li mlijeko? Da. Limunov sok ili ocat? Da. Odlično!

Zamislite scenarij koji nije u potpunosti nemoguć: radite keksiće, dresing za salatu ili, ako ste te sreće, ukusnu pohanu piletinu i ubrzo nalijećete na ''onaj'' sastojak; mlaćenicu. Naravno, nemate ju u vašem hladnjaku i suočeni ste s dvije opcije: prvo, odustati. Drugo, biti hrabri i napraviti vlastitu bocu, teglicu, čašu mlaćenice.

Imate li mlijeko? Da. Limunov sok ili ocat? Da. Odlično! Imate sve što vam je potrebno za napraviti domaću mlaćenicu. Želite da omjer kiseline i mlijeka bude sljedeći: na jednu čajnu šalicu mlijeka ulijte jednu žlicu kiseline.

Vintage butter churn with cream that has been stirred
Getty Images/iStockphoto

Pustite da smjesa odstoji na toplome mjestu, na sobnoj temperaturi, 5-10 minuta. Vidjeti ćete da će se na površini početi stvarati lagane grudice. Ako se duže vrijeme ništa ne događa, dodajte još jednu žlicu kiseline.

Vaša domaća mlaćenica neće biti gusta kao kupovna, ali će u receptima savršeno poslužiti!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. studeni 2024 09:38