U posljednje vrijeme često na TikToku nailazimo na neke nove gastro trendove koji nas ponekad iznenade negativno, ponekad nasmiju, a ponekad i sami dobijemo želju isprobati ih i uvjeriti se funkcioniraju li zbilja toliko dobro kako je to u kratkim videima prikazano. Jedan od njih je i trik koji je sa svojim pratiteljima podijelila korisnica Andrea VanDerwerker, a koja je pokazala jednostavan način kako savršeno prerezati kuhana jaja.
U videu u trajanju od 15 sekundi TikTok korisnica pokazuje kako jednim potezom nožem prepoloviti bjelanjak tako da žumanjak ostane čitav i bez da uprljate nož te ga pri svakom rezanju iznova morate brisati. Korisnica je u komentarima napisala i kako je za kuhanje koristila ekspres lonac, no poslužit će i klasična metoda kuhanja jaja u loncu na štednjaku.
Proučavajući ovu metodu, naišli smo i na trik s bušenjem ljuske na dnu jajeta prije samog kuhanja kako bi se spriječilo da se bjelanjak zalijepi za stijenke. Vrlo je jednostavan, a kako kažu oni koji su ga isprobali, uštedjet će vam vrijeme i živce. Pribadačom jednostavno napravite malu rupicu na dnu jajeta i tako ga stavite kuhati. Potom ga ogulite i režite metodom koju predlaže Andrea VanDerwerker.
Video koji je postao viralan i koji je pogledalo više od 25 milijuna ljudi, a lajkalo više od 3 milijuna pogledajte ovdje, a tu je i recept za punjena jaja Ana-Marije Bujić koja će, kada već skuhate veću količinu kako biste testirali ovu metodu, biti dobra ideja da ih i potrošite. Ana-Marija nam je recept ustupila prošlog Uskrsa, a pronaći ga možete i u njezinoj "Sasvim maloj uskrsnoj kuharici".
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....