Španjolski restoran El Celler de Can Roca sinoć je slavio kao najbolji restoran na svijetu po izboru San Pellegrina. San Pellegrino u partnerstvu s Acqua Pannom etablirao se kao jedan od najrelevantnijih izbora za najbolje svjetske restorane, a cilj mu je stvoriti jedinstvenu zajednicu izuzetnih kulinarskih talenata i samim time proslaviti svjetsku gastro scenu.
U izboru su sudjelovali restorani iz 21 zemlje sa šest kontinenata, a lista bi trebala biti jedan od vjerodostojnijih pokazatelja gastronomske izvrsnosti. El Celler de Can Roca otvorio je svoja vrata još 1986. zahavaljujući braći Josepu i Joanu koji su već imali iskustva u vođenju restorana budući da su im roditelji posjedovali jednostavni restorančić u Gironi. 2007. njihov tim upotpunio je mlađi brat Jordi i od tada se smatraju gastronomskim fenomenom. Glavni chef kuhinje Joan, sommelier Josep i najbolji pastry chef u 2014. – Jordi, tvorili su jedinstven tim koji je imao potencijala već zanimljivu i pustolovnu katolonsku kuhinju izdići na još jedan viši nivo.
Donosimo listu 50 najboljih restorana koja u sebi ujedinjuje iskustvo, emocije, uspomene, tradiciju i kulturu na tanjuru. Svi oni su primjer izuzetnog talenta i genijalnosti na području gastronomije i ako vas put nanese u bilo koji od ovih mjesta zasigurno nećete požaliti! Iako samo ime izbora sugerira izbor 50 najboljih, zapravo se radio o top 100 restorana, a u našoj fotogaleriji pogledajte 20 prvo plasiranih!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....