Kraljica otoka Visa je upravo viška pogača, miljenica punjena inćunima, maslinovim uljem i lukom, a mnogi od nas obožavaju i njenu ''sestru'', komišku pogaču, koja uz sve navedene sastojke sadrži i rajčicu. Mnoge se rasprave vode oko toga je li bolja viška ili komiška pogača, ali pravi zaljubljenici u Vis i Komižu neće o tome raspravljati već će jednostavno vraški uživati i u jednoj i u drugoj.
KORAK 1.
Od 1 kg brašna, malo soli, 30 g suhog kvasca, 1 dcl ulja i 500 ml mlake vode zamijesite tijesto. Tijesto pustite da se digne kojih 30 minuta.
KORAK 2.
Tako pripremljeno tijesto podijelite na dva dijela pa razvaljajte.
KORAK 3.
Na prethodno nauljeni pleh položite jednu polovicu tijesta.
KORAK 4.
Nadjev pripremite tako da na malo maslinova ulja izdinstate 600-700 g luka.
KORAK 5.
Kad se luk opustio dodajte 400 g pelata, a po želji začinite svejžim peršinom, solju i paprom.
KORAK 6.
Na prvu polovicu tijesta poredajte filete inćuna.
KORAK 7.
Zatim dodajte nadjev od pelata i luka.
KORAK 8.
Preklopite drugom polovicom razvaljanog tijesta.
KORAK 9.
Zavrnite rubove, izbockajte tijesto vilicom, a zatim pecite na 180°C kojih pola sata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....