Pred nama je ludo fašničko doba, kada će kuće mirisati po fritulama, kroštulama i, naravno - krafnama! A kako ove godine ne biste samo uživali u pogledu na fotografije najboljih krafni u zemlji, možete ih i sami naučiti praviti. Naime, Janja Benić, na društvenim mrežama poznata i kao Janjolinka, objavila je termine svoje vrlo tražene radionice krafni.
Tako će već treću godinu za redom, osim u Zagrebu, Janja krenuti put Juga, točnije u Dubrovnik, Makarsku i Split te, najnovije - u Mostaru, gdje će također prenijeti svoj recept, znanje i vještinu za izradu najboljih pokladnica koje smo probali. A vjerujemo kako će se u tome i mnogi drugi složiti...
"Moj je stav oko hrane uvijek bio da, ako se već trudimo oko pripreme, napravimo nešto najbolje što možemo. Tako su nastale i ove krafne, koje su na moje iznenađenje i sreću, pokrenule jedan pravi mali pokret s krafnama i ponovno ih uvele kao majstorski proizvod na naše tržište. Bit će mi veliko zadovoljstvo ako poželite biti dijelom ovogodišnjeg programa radionica na kojima ćete naučiti sve detalje kako pripremiti ove krafne", napisala je između ostalog Janjolinka u objavi na svojem Instagram profilu.
U sklopu ovogodišnje radionice polaznici će s Janjom raditi krafne s klasičnim kvascem. Tijesto će pritom proći tri dizanja, od kojih je jedno s hladnom fermentacijom, a ostala s toplom. Također, naučiti će izraditi kremu za punjenje, ali i vještinu punjenja krafni kremom... No, da vam baš ne otkrijemo sve, detalji vas čekaju ovdje.
Recimo na kraju kako je Janjolinkinu radionicu do sad uspješno završilo više od 230 polaznika, a i da vi možete povećati tu brojku. U slučaju da ne stignete ili vam nije zgodno, uvijek možete vježbati po njezinom receptu kod kuće. Sve što trebate je pratiti detaljne upute za pripremu njezinih krafni.
Našu priču s Janjolinkom možete pročitati ovdje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....