Sljedeći tjedan kreće kultna manifestacija "Dani bakalara" u Rivici, definitvno najboljem restoranu na otoku Krku. Dane bakalara organiziraju još od 1989. godine, a radi se o nezaobilaznom događanju za čije se mjesto trebalo rezervirati danima unaprijed (što je i ovogodišnja preporuka). Božićno razdoblje čekalo se s radošću i zbog njihovog bakalara in bianco ili na gulaš.
Dražen Lesica, zaštitno lice restorana, godinama je skupljao recepte za bakalar iz starih kuharica, usmenih predaja članova obitelji i mještana. Nekoliko puta je upravo bakalar bio razlog njegova boravka u Portugalu i Italiji.
Ove godine Dani Bakalara započinju 10. prosinca i traju sve do Božića. Pripremili su manji i veći meni; prvi uključuje čuveni bakalar in bianco i bakalar na jušno s krumpirom. Blagdanski meni još uključuje i domaće tagliatelle s bakalarom, zezalice u obliku Krumpira i balotica, bakalar s lardom i broskvom i desert od čokolade i limuna.
Jednom prigodom su nam iz Rivice ustupili recepte s bakalarom, ali preporuka je da prvo doživite tu kultnu manifestaciju, a zatim isprobate i recepte u svoja četiri zida.
Tri načina za bakalar in umido: Juha od svježeg bakalara, bijelo s krumpirom i maneštrica
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....