Taman smo došli kad je chef Kristijan Denč, koji je zajedno sa chefom Josipom Vidakovićem zadužen za toplu hranu u Catering Teamu Majetić, rezao krmiće pečene u komadu. Prostrana i odlično opremljena kuhinja, kakva i dolikuje ozbiljnoj tvrtki za catering, tog je trenutka bila pusta, ali ne zadugo. - Vikend je bio za poludit, imali smo dvije svadbe, momačku večeru, ali tako je gotovo svaki petak, subotu i nedjelju - rekao nam je Nikola Tomljenović, zadužen za hladnu kuhinju u cateringu, i dodao kako tijekom tjedna imaju dosta narud bi za razne proslave, otvorenja, promocije, gala večere... - Ovisno o zahtjevu i tipu proslave, mi se prilagodimo pa hranu pripremamo ili u kuhinji ili na licu mjesta, gdje se održava, u kamionu-kuhinji.
S hladnom je lakše, a kolači su druga priča, za njih su zadužene cure u slastičarnici - objasnio nam je chef Denč noseći meso, umak od gljiva i krumpir s bučom za stol za kojim je već sjedila dobro raspoložena ekipa. - Catering Team Majetić postoji već 25 godina. Prije klasičan, sada se, nakon smjene generacije odnosno otkad ga vodi Tena Majetić, pretvorio u vrlo moderan catering. - Složna smo ekipa i uživamo u novim stvarima. Ovakva okupljanja prilika je za dogovor, ocjenjivanje novih jela i planove što bismo mogli novo izmisliti - dodao je chef, a mi smo, kušajući jelo, ostali zadivljeni kako je sočno i mekano, zato vam otkrivamo njihov recept.
Marinirani svinjski kare s umakom od gljiva i mladim krumpirom i bundevom
Marinirani svinjski kare
2 kg svinjskog karea sol i papar 200 g senfa 100 ml bučina ulja |
Svinjski kare otkostiti i marinirati preko noći u soli, papru, senfu i bučinu ulju, pa sutradan peći 45 minuta na 165 stupnjeva.
Umak od šumskih gljiva
1 kg miješanih šumskih gljiva 500 g luka 300 g mrkve 200 g korijena celera 200 g špeka 200 ml bijelog vina 100 g češnjaka 200 ml vrhnja za kuhanje sol, papar |
Luk, mrkvu i celer usitniti i prepržiti s kockicama špeka, dodati gljive i nasjeckani češnjak. Kada se sve dobro prožme, dodati dio soka od pečenja i bijelo vino. Na kraju povezati vrhnjem za kuhanje.
Mladi krumpir s vlascem i bundevom
2 kg mladog krumpira 500 g bundeve stručak vlasca sol |
Krumpir u kori narezati na kriške i ispržiti u ulju. Na tavi prepeći bundevu narezanu na kockice, podliti ostatkom soka od pečenja, dodati vlasac i krumpir te ostaviti dvije minute da se sve prožme.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....