No kad kuharski tim na čelu sa chefom Goranom Kočišem kuha ručak za sebe, nađu se na tanjurima sasvim drugačija jela, ona domaća koja svi vole.
- Danas smo si pripremili dinstano kiselo zelje, pire krumpir i krvavice. Obavezno dva puta tjedno kuhamo nešto na žlicu, poput grah variva ili nekog variva s povrćem pa gulaš, čobanac, a petkom je na stolu riba, uglavnom oni komadi koje ne serviramo gostima, a isto su ukusni.
Subotom se, pak, svi vraćamo u djetinjstvo i jedemo ono što je mnogima i danas na jelovniku vikendom, a to su najčešće pohanci s pečenim krumpirom ili pomfritom - priča chef Kočiš. - Važno nam je da svi zajedno sjednemo za stol, pričamo o svemu, uglavnom o poslu, kuhinji i servisu.
Kad netko od nas potegne neku priču, onda svi razmišljamo i dajemo prijedloge Isto tako, ako imamo neke nesuglasice, i to rješavamo za stolom. Nije to samo gablec, za nas je to druženje i zajednički predah koji je za zdravu atmosferu i odnose potreban u svakom kolektivu - kaže Goran.
Krvavice s dinstanim zeljem i pireom
Skuhati krumpir za pire. Na masnoći zažutiti luk i peći nasjeckan špek, a kad se luk karamelizirao dodati kiselo zelje, lovorov list i dinstati dok potpuno ne omekša i malo se zapeče. Na kraju popapriti. Ispeći krvavice, a krumpir posoliti, uliti toplo mlijeko i dosta maslaca pa izraditi pire.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....