U zagrebačkom restoranu Apetit City kuharski tim od jedanaest ljudi na čelu sa chefom Stjepanom Bistričkim dan počinje doručkom. To je njihov prvi zajednički obrok koji se najčešće sastoji od jaja na oko ili kajgane sa špekom i sirom uz obaveznu kavu i dogovor o dnevnim zadacima.
Nakon takvog doručka gladi nema pa se za ručkom, odnosno popodnevnim gablecom, okupe oko 15 sati, a ako doručak preskoče, marendaje se oko 10.30, 11 sati. Uglavnom je to nešto na žlicu, poput gulaša ili bogatije juhe pa sote Stroganoff, razne tjestenine, salate u ljetnim danima, primjerice, od kuhanog mesa iz juhe rade hladnu salatu. - Znamo si napraviti i faširance ili burgere kad se zaželimo, ali i varivo.
A nekad to zna biti i neki dobar sendvič. Često ostane i neki rep ili glava, dijelovi ramsteka koji nisu za gosta pa nešto uvijek pripremimo i od toga. Uglavnom jedemo zajedno jer smo mi jedni drugima obitelj - kaže chef Stjepan Bistrički. A njihova kolegica kuharica, gospođa Ljuba, radi većini omiljena jela za gablec, a to je pita s krumpirom ili mesom, odnosno burek.
Ona je na dan našeg snimanja, kad su na stolu imali gulaš, pripremila i noklice sa svinjskom masti koje je ukuhala u gulaš od mesa i povrća.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....