Naime, Zagrepčani tradicionalno kraj srpnja i početak kolovoza odlaze na godišnji odmor. Upravo ovo razdoblje i restorani su iskoristili za, kako ga zovemo, ‘ljetno radno vrijeme’, pa smo u poznati japanski & fusion restoran Takenoko u Masarykovoj ulici na snimanje došli u 17 sati, sat vremena prije otvaranja restorana.
- Do 19. kolovoza radimo od 18 sati do 1 ujutro - objasnio nam je odmah šef sale Antonio Štorić i dodao kako ekipa svakodnevno zajedno gabla, a danas je to više bio ručak prije radnog dana (i večeri). Ovoga puta ekipa je uživala u japanskim jelima: wok puretini, gyozama punjenim povrćem i piletinom, Tom Yam Kung ljutoj juhi, proljetnim rolicama i Tori Teriyaki (Robata) piletini. Na upit jedu li svaki dan nešto iz menija, dobili smo odgovor da ovisi o dogovoru, ali svježe pripremljena jela uvijek su na zajedničkom stolu.
- U restoranu smo zapravo svi kao jedna velika obitelj, i to nam je jako bitno. Cijelo vrijeme postojanja personal je ostao isti jer smatramo da su sloga i međusobno uvažavanje vrlo bitni za funkcioniranje jednog restorana, a kakva je atmosfera u kuhinji, to se vidi i na jelima. Uostalom, Takenoko osim brojnih turista ima i mnogo stalnih gostiju koji se ovdje osjećaju kao kod kuće upravo zato što nas poznaju - objasnio nam je nakon gableca chef Mario Obrovac, koji se vrlo brzo morao vratiti u kuhinju.
Točno u 18 sati, kad je restoran otključao vrata, počeli su ulaziti gosti i puniti stolove.
Wok puretina
400 g purećeg filea 2 mrkve glavica ljubičastog luka stručak mladog luka sojine klice 1 tikvica 2 šake cvjetova brokule šaka indijskih oraščića soja umak sol smeđi šećer |
Meso narežite na rezance i stavite ga u zagrijani wok u koji ste dodali malo ulja od kikirikija. Potom dodajte nasjeckano povrće, začinite sa soli i soja umakom i na kraju dodajte smeđi šećer. Promiješajte i odmah poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....