U želji da pobjegnete od gradske vreve i odmorite se uz tanjur ukusne domaće hrane, možda ste i sami barem jednom navratili u restoran Pri zvoncu na zagrebačkom Vrbiku. Skriveno dvorište prepuno zelenila savršeno je mjesto za bijeg od ljetne vrućine, a u zimske dane ugodan i topao prostor restorana idealno je okružje za uživanje u onom što je važno - zasitan obrok pripremljen od svježih hrvatskih proizvoda.
U kuhinji smo zatekli dobro raspoloženog Slavena Komušara, glavnog kuhara ovog popularnog lokala. Osim brojnih zadovoljnih gostiju, Slaven svaki dan nahrani i više od dvadesetoro zaposlenih. Jela poput mahuna s mesom, variva od kelja ili poriluka, pilećeg paprikaša, sarme i punjenih paprika pripremaju se rano ujutro kako bi vrijedni radnici imali spreman obrok kada u 11 sati započne klasični kaos punog restorana.
U Slavenovim hranjivim obrocima na žlicu svakodnevno uživaju i sami vlasnici, Dorotea i Dražen Kozarić. - Tijekom radnog dana jednostavno ne stignemo sami kuhati pa nam je ovo odlična prilika da pojedemo nešto domaće - objasnio nam je vlasnik restorana.
Restoran Pri zvoncu mjesto je koje ne smijete preskočiti, pogotovo ako vas i sama pomisao na ukusna jela ispod peke i roštilja ostavljaju bez teksta. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni na grah ponedjeljkom, valpovački gulaš utorkom, čobanac srijedom, špek-fileke četvrtkom te bakalar petkom kao ukusne zalogaje u pauzi za ručak i prijeko potrebnu okrepu koju i sami zaposlenici rado pojedu.
Valpovački gulaš
1,5 do 2 kg junetine ili teletine 1 do 1,5 kg krumpira 2 paprike 2 rajčice 2 mrkve 500 g luka 500 g gljiva 200 g kiselih lučica sol papar voda |
Na sjeckanom luku prodinstati usitnjenu mrkvu, paprike i rajčicu te dodati meso narezano na kockice. Dodati kockice krumpira i
podlijevati vodom. Kada je jelo napola gotovo, dodati mješavinu gljiva i kisele lučice. Kuhati dok krumpir i meso ne budu gotovi. Pred sam kraj dodati sol, papar i začine. Po potrebi, zgusnuti gulaš.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....