Dopadljivi Bistro Beštek, mali restoran koji se službeno nalazi u Ulici Crvenog križa 31, no čija se terasa zapravo otvara prema zagrebačkoj novoj Branimirovoj ulici, u posljednjih je nekoliko mjeseci doživio promjenu vlasnika, uslužnog tima i cijelog menija, iako se zove i izgleda isto kao I prije. Na nekadašnjem mjestu za klasični gablec od početka svibnja stanovnicima šireg centra i sve brojnijim turistima i službeno nude burgere, tortilje i salate s malim odmakom.
Iako burgere danas zaista možemo pronaći na svakom koraku, vlasnik Antun Kukura odlučio se za zaokret i umjesto klasičnog burgera ponudio svojim gostima torpedo burgere. Riječ je o duguljastom pecivu s jednakotako izduženom pljeskavicom od čistog junećeg mesa, a svaki od šest burgera koji nude sadrži i brojne ukusne nadjeve kojima se izdvajaju iz mase. Marljivi tim je mjesec dana u kuhinji spajao naizgled nespojive namirnice i isprobavao različite okuse kako bi dobio zanimljive kombinacije koje su već počele osvajati srca i nepca njihovih gostiju. Torpedo Burger Histria s pancetom, umakom od tartufa, karameliziranim kruškama i salatom, kao i Zoltan sa suhim šljivama nato pljenima u crnom vinu trenutačno su favoriti, a usto su ukusni te cjenovno prihvatljivi.
U Bešteku na komentar o cijeni odmahuju rukom. “Vjerujemo da ćemo visinu cijene nadoknaditi količinom prodanih burgera. Zaista su odlični i ljudi su iznenađeni kada ih kušaju, pogotovo ove koji imaju u sebi i voće”, objasnio nam je Antun prije nego što je sjeo za stol pojesti “gablec” sa svojim ljudima. Iako su I njima samima burgeri najdraže jelo, njegov tim često podijeli i Beštek platu brusketa koja obiluje raznovrsnimsastojcima i pruža mogućnost isprobavanja i nadograđivanja okusa prema vlastitom ukusu.
Beštek bruskete
4 kriške kruha 20 g pršuta 20 g dimljenog lososa 20 g slanih inćuna 20 g brie sira salata po želji krema od aceto balsamica umak od rajčice umak od sira dodaci: kapare, borovnice, masline, orasi, slatki feferoni, klice |
Na zagrijanoj tavi tostirajte kruh s obje strane pa pripremite četiri različite bruskete. Tri namažite umakom od rajčica, od čega jedan nadjenite pršutom, drugi lososom, a treći inćunima. Četvrti premažite umakom od sira i dodajte krišku brie sira. Dodajte na svaki salatu po želji te kombinirajte dodatke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....