Piletina nam je lako dostupna i svako malo nam je na stolu. Međutim, nekad taj jedan te isti okus malo dosadi ako je uvijek u istom obliku. Umjesto da je i sljedeći put prepržite na naglo ili gurnete u pećnicu, zašto ne biste od nje napravili krepku krem juhicu?
- 500 g piletine (s kosti ili bez)
- 1 luk
- 2 mrkve
- 2 peršina
- 1 manji komad celera
- peršinov i celerov list
- 1 klip kukuruza
- 1 dl vrhnja
- maslinovo ulje
- 1 šnita kruha
- sol i papar
U lonac stavite pileće meso, luk koji ste prethodno kratko popekli na ploči na štednjaku ili u pećnici, oguljenu mrkvu, peršin, celer te celerov i peršinov list. U lonac ulijte oko litru i pol do dvije litre vode. Kuhajte na laganoj vatri dok se meso i povrće ne skuha, oko sat vremena. Nožem sastružite zrna kukuruza s klipa. Desetak minuta prije kraja kuhanja u lonac dodajte i kukuruz. Procijedite juhu. Meso otkoštite ako je potrebno i dio mesa vratite u lonac, a dio ostavite sa strane. Posolite i popaprite. Juhu izradite štapnim mikserom ili u blenderu, dodajte ako želite malo kiselog ili slatkog vrhnja i ostavite da kuha još koju minutu. Juhu poslužite s prepečenim kockicama kruha i pokapajte je s malo maslinova ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....