Kupili ste piletinu? Zašto ne napravite krem juhu?

Piletina nam je lako dostupna i svako malo nam je na stolu. Međutim, nekad taj jedan te isti okus malo dosadi ako je uvijek u istom obliku. Umjesto da je i sljedeći put prepržite na naglo ili gurnete u pećnicu, zašto ne biste od nje napravili krepku krem juhicu?

  • 500 g piletine (s kosti ili bez)
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • 2 peršina
  • 1 manji komad celera
  • peršinov i celerov list
  • 1 klip kukuruza
  • 1 dl vrhnja
  • maslinovo ulje
  • 1 šnita kruha
  • sol i papar



U lonac stavite pileće meso, luk koji ste prethodno kratko popekli na ploči na štednjaku ili u pećnici, oguljenu mrkvu, peršin, celer te celerov i peršinov list. U lonac ulijte oko litru i pol do dvije litre vode. Kuhajte na laganoj vatri dok se meso i povrće ne skuha, oko sat vremena. Nožem sastružite zrna kukuruza s klipa. Desetak minuta prije kraja kuhanja u lonac dodajte i kukuruz. Procijedite juhu. Meso otkoštite ako je potrebno i dio mesa vratite u lonac, a dio ostavite sa strane. Posolite i popaprite. Juhu izradite štapnim mikserom ili u blenderu, dodajte ako želite malo kiselog ili slatkog vrhnja i ostavite da kuha još koju minutu. Juhu poslužite s prepečenim kockicama kruha i pokapajte je s malo maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2024 23:45