Na ovotjedni meni odlučili smo uvrstiti jednostavna i laganija jela koja se pripremaju brzo kako bismo što više vremena proveli uživajući u sunčanim danima. Tjedan tako započinjemo brzim složencem od riže iz jedne posude u koji možete ubaciti i komadiće pečenja od prethodnog dana, a zatim nastavljamo laganom juhom od sezonskog zelenog povrća. Priprema se brzo pa dok čekate da se skuha, svakako razmislite i o pripremi hrskavih kockica kruha koje ćete zatim poslužiti uz krem juhu. Srijedu smo rezervirali za apsolutnog favorita - pečeno povrće. Obožavamo ga zbog činjenice da se slaže uz sve, a najviše ga volimo poslužiti uz prilog kao što su proso ili heljda, dodati žlicu grčkog jogurta i uživati u laganom, ali zasitnom ručku. Posebice ako je u pitanju pečeno korjenasto povrće.
Četvrtak smo odlučili začiniti slasnim, hrskavim krumpirom punjenim krem sirom, a u petak pak biramo omiljenu ribu. Ovog puta ćemo je uvaljati u palentu i ubaciti u pećnicu, a dok se peče, pripremiti kakav jednostavan prilog od blitve ili drugog kuhanog ili pečenog povrća. Kraj tjedna slavimo pak na najslasniji mogući način pa tako u subotu radimo kremaste lazanje sa šampinjonima, a u nedjelju omiljene komade mesa pohamo na sasvim drugačiji, još hrskaviji način. Recepte za naše ovotjedne favorite potražite u nastavku.
PONEDJELJAK
Složenac od riže, slanine i sira
UTORAK
SRIJEDA
ČETVRTAK
Pečeni krumpir punjen krem sirom
PETAK
SUBOTA
NEDJELJA
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....