Odustao prije 7 godina

Legendarni Rade Šerbedžija objasnio je kako pripremiti savršenu janjetina, ali i zašto je ne jede već godinama

Trikove za pripremu sočnog janjećeg mesa zna, no zašto ga već sedam godina izbjegava otkrio je gostujući u televizijskoj emisiji

Rade Šerbedžija, naš poznati filmski, televizijski i kazališni glumac, pjesnik i glazbenik, gostovao je u televizijskoj emisiji "Kod nas doma" na nacionalnoj televiziji, gdje je između ostalog objasnio kako se priprema janjetina, a otkrio je i zbog čega je već godinama ne jede.

"Mora biti dobra janjetina, to je prva stvar. Ja sam je nabavljao iz Novog Zelanda, koja je dolazila specijalnim avionima, tako da nije bila smrznuta, već samo u hladnjači. To je jako dobra janjetina, jer je na Novom Zelandu divna priroda, svježa trava, zrak, sve, ekologija", ispričao je voditeljici HRT-ove emisije.

Potom je Šerbedžija istaknuo i kako je za dobro pripremljenu janjetinu potrebno znati kako treba napraviti vatru, aludirajući na janjetinu s roštilja.

image
Tomislav Krišto/Cropix

"Ja uvijek sam okrećem, ne elektrika", rekao je naš poznati glumac i dodao kako to danas više ne radi. Na pitanje voditeljice radi li to još i danas, odgovorio je: "Ne, ja ne jedem već sedam godina janjetinu ", ustvrdio je, ali i naglasio kako to ne znači da ne jede meso.

"Jedem meso, ali pomalo, ne mnogo, ali ne jedem janjetinu. Kažu da ima užasno mnogo kolesterola", zaključio je glumac.

Kako pripremiti savršenu janjetinu? NIšta lakše, u nastavku vam donosimo provjereno dobre recepte!

image
Marko Miščević/Cropix

JANJEĆI KOTLETI U AROMATIČNOJ KORICI

image
Marko Miščević/Cropix

ZAPEČENA SPORO KUHANA JANJEĆA KOLJENICA

image
Marko Miščević/Cropix

PEČENI JANJEĆI BUT

image
Marko Miščević/Cropix

LEŠO JANJETINA S POVRĆEM

image
Ante Čizmić/Cropix

JANJETINA S BIŽIMA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. prosinac 2024 04:47