Ljubimice Amerike - američke palačinke

Kako napraviti te fine debeljuce?

Jeste li pronašli američki film u kojem doručak nije uključivao američke palačinke? Teško. Obavezno poslužene uz čašu hladne vode ili narančinog soka i šalicu kave. Prelivene javorovim sirupom i poslužene uz dvije kriške pržene slanine. Meke i prozračne, a opet prave male debeljuce koje će vas zasititi.

O punjenju nećemo diskutirati jer ih možete kombinirati s apsolutno svime što vam padne na pamet od grožđica do Nutelle pa sve do nekih slanih varijanti kojima možete riješiti i brzinski ručak. Ipak, klasika je klasika tako da preporučamo da ih prelijete javorovim sirupom, ali savršeno će ići i uz Nutellu, marmeladu ili med i orahe. Često se spominje i verzija s mlaćenicom koja joj daje prozračnost, a recept možete pročitati ovdje.

Za puniji okus možete dodati otopljenog maslaca u smjesu, malo ruma da vas ugrije u ove zimske dane ili dodati kokosove mrvice da ubrza povratak ljetu. Nije zabranjeno poigrati se dvjema vrstama brašna primjerice kukuruznim i pšeničnim ili umjesto cijele doze kravljeg mlijeka kombinirati ga s kokosovim i bademovim. Tradicionalniju recepturu možete pročitati ovdje

Najveća razlika je u debljini, iako je Europa više priklonjena francuskim crêpes kakve su i naše hrvatske palačinke, ni ove vas ne bi smjele razočarati – pogledajte samo kako filmska ljubimica Amerike Julia Roberts u njima uživa…

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 00:11