Christina Tosi, svjetski poznata slastičarka i zvijezda Netflixovih serijala "Bake Squad" i "Chef‘s Table", za Insider je podijelila savjete za još bolje kekse s čokoladom. Tosi je inače vlasnica Milk bara, brenda slastičarnica u Americi poznatog po ponajboljim keksima, a nedavno je izdala i kuharicu "All About Cookies".
"Keksi su jednostavni za napraviti, lako ih je prenijeti s jednog mjesta na drugo i svi ih vole, a ne morate brinuti niti o tome kako ćete ih narezati", rekla je i dodala kako sama uvijek bira klasičan keks s komadićima čokolade.
Otkrila je kako u smjesu za kekse uvijek dodaje i žlicu mlijeka u prahu s niskim udjelom masnoće. Nakon toga, dodala je, smjesi se može dodati što god poželite. Slastičarka trenutno obožava kombinaciju čokolade i Maraschino trešanja, a kada je u pitanju pečenje keksa za druge ljude, savjetuje: "Nemojte komplicirati, neka vaši keksi budu jednostavni i otmjeni. Napravite nešto što će vaša publika voljeti i nemojte se bojati biti hrabri kada su u pitanju kombinacije sastojaka i okusi."
Jedan od pomaka koji možete napraviti je svježe pečene kekse u posudi za pečenje nekoliko puta udariti po tvrdoj podlozi kako biste dobili mala, ali efektna udubljenja u sredini ili, pak, napraviti jedan veliki keks s komadićima čokolade u okruglom kalupu. Bit će drugačije i svakako izazvati reakcije.
Na kraju, ne preostaje nam drugo već u nastavku ostaviti dva recepata za kekse s čokoladom. I ne zaboravite, smjesi dodajte žlicu mlijeka u prahu. Bit će još bolji!
KEKSI S KOMADIĆIMA ČOKOLADE I HELJDOM
PREJEDNOSTAVNI KEKSI S KOMADIĆIMA ČOKOLADE
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....