TRIKOVA NIKAD DOSTA

MALI KUHINJSKI TRIKOVI: Čista kuhinja i daska za rezanje, savršene palačinke i još ponešto!

Par savjeta!

Trikova u kuhinji nikad dosta. Od toga kako učinkovito izglancati kuhinjske površine bez uporabe kemikalija do provjere svježine namirnica.

Čišćenje hladnjaka

Trebat će vam 1 šalica octa, 2 šalice vruće vode i 10 kapi eteričnog ulja od limuna. Ocat i vruća voda dezinficirat će površine u hladnjaku, a miris limuna dat će svjež miris. Limun možete zamijeniti eteričnim uljem naranče ili limete koji će također dati ugodan miris čistoće. Isti sastav je dobar je i za čišćenje pećnice.

Čišćenje drvene daske za rezanje

Uzmite sol, i limun. Velikodušno prospite sol po drvenoj dasci i izribajte limunom. Kasnije isperite vodom i osušite. Sol i limunska kiselina izgrist će bakterije i očistiti dasku.

Svježina jaja

Uzmite posudu s hladnom vodom i u nju uronite jaja. Ako padnu na dno svježa su, ako ostanu plutati pravac-smeće.

Ljepljive palačinke

Ako vam se palačinke lijepe za tavicu, a ne želite dodavati ulja; dodajte malo limunova soka, istučenog bjelanjka ili malo pive.

Špricanje ulja za vrijeme prženja

Ako dodate malo soli u vruće ulje, ono će manje špricati za vrijeme pohanja ili prženja.

Brže stvaranje leda

Prema otkriću Erasta Mpebe toplija voda zaledit će se brže od hladnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 18:52