Trebat će vam:
artičoke kvasina, bijela voda češnjak maslinovo ulje peršinov list origano maslinovo ulje sol 100 g mlade zelene pšenice ili bulgura 8 cherry rajčica 1 svježi krastavac 2 mlada luka vezica peršinova lista 1 žlica nasjeckane mente 1 limun maslinovo ulje |
Artičoke očistiti tako da im se uklone vanjske, tvrđe latice, a gornji dio odreže, stabljiku oguliti. Staviti ih u vodu u koju ste dodali limunov sok tako da ne potamne. U loncu zakuhati kvasinu s vodom u omjeru 2:1 pa dodati artičoke i kuhati ih dok ne postanu mekane oko deset minuta. Artičoke izvaditi i ocijediti pa ih začiniti solju, peršinovim listom, origanom, češnjakom i maslinovim uljem. Staviti ih u sterilizirane staklenke i preliti ih maslinovim uljem. Čuvati ih u hladnjaku. Pšenicu staviti u lonac s hladnom vodom i kada zavrije, kuhati oko 15 minuta. Ocijediti je. Na sitno narezati krastavac i rajčicu te mladi luk pa pomiješati s pšenicom. Dodati nasjeckani peršinov list i mentu. Začiniti limunovim sokom i maslinovim uljem. Kada je sezona, dodati i sjemenke nara. Poslužiti salatu s mariniranim artičokama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....