DIVNA NEDJELJNA PRIČA

Maša Salopek: Od studija prava, preko posla u Kini do najbolje slastičarke na svijetu

Maša Salopek
 Vedran Peteh/CROPIX
Nije jedna od onih koja je od malih nogu sanjala da će raditi u restoranskoj kuhinji s najvećim njuškama, uopće nije zaluđena slatkim!

U jednom su trenutku prozvali moje ime. Cijela je dvorana, ispunjena s oko 350 apsolutnih faca iz svijeta gastronomije čije sam knjige kupovala, pljeskala. Ana Roš, chefica Hiše Franko, i njezina bliska suradnica Manca Istinič počele su me grliti. U prvi mah ošamario me val ushićenja i odmah u sljedećem trenutku hladan tuš realnosti u kojem sam si pomislila: OK, Maša, moraš se sabrati, čeka te govor na pozornici. Duboko sam udahnula i popela se na pozornicu.

Govora se, naravno, uopće ne sjećam, ali znam da sam spomenula ono najvažnije, a to je da ova nagrada ne pripada meni, već Hiši Franko i svakom gostu koji je na mene ostavio trag - priča nam Maša Salopek koja je nedavno primila nagradu The Best Chef Pastry...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 18:01