Nakon što su nedavno objavili vijest o zajedničkoj suradnji i predstavili matcha dražeje, Dražen Zeljković i njegova ekipa koja stoji iza brenda Chozen i sestre Maja i Zrinka Blažević iz Materie, ovih su dana izbacili novi proizvod. Riječ je o prvom domaćem slatkom matcha namazu, koji bi se, logično, posebno mogao vidjeti ljubiteljima sve popularnijeg jutarnjeg zelenog napitka.
Matcha se inače najčešće konzumira u formi matcha čaja ili latte, dodaje se limunadama i koktelima, pa čak i slasticama, a iako je sve popularnija, mnoge još uvijek odbija ‘zeleni‘ okus, kako se često opisuje, koji donosi. Budući da je iznimno zdrava i blagorvorno djeluje na organizam, ovaj je novi proizvod dobra prilika da matchu napokon isprobaju i oni najizbirljiviji.
Novi namaz spaja limun, bijelu čokoladu i matchu i može poslužiti kao dobar, slatki izbor za doručak, može se dodati palačinkama, kombinirati s kroasanima i finim kruhom. Iz Materie poručuju da je odličan i u kombinaciji sa svježim voćem, primjerice jagodama, malinama i bananama, a dodati se može i u jutarnju granolu i smoothie.
"Jako nas veseli nova suradnja s Chozenom, njegujemo divno partnerstvo, obožavamo svaki proizvod s matchom koji dečki naprave, pa tako vjerujemo i kako će ovaj namaz naići na pozitivne komentare", rekle su Maja i Zrinka iz Materie, čiji namaz je sada dostupan za naružbu i putem web shopa, i to po cijeni od 9,56 eura.
ISPROBALI SMO MATCHA NAMAZ, EVO DOJMOVA
Nedavno smo matcha namaz imali prilike isprobati u kombinaciji s Noel Bread&Deli kroasanima, a ovih smo dana na jednu teglicu navalili žlicama. Kombinacija limuna, bijele čokolade i matche dobro funkcionira, namaz je lijepo kremast, a svi sastojci su dobro izbalansirani pa ne dominira taj ‘zeleni‘ okus matche. Ipak, osjeti se blago zemljasti okus, dok kiselina namaz čini svježijim i razbija težinu bijele čokolade, koja daje na slatkoći. Svakako je dobro napomenuti i kako je namaz, ako ga držite u hladnjaku, dobro izvaditi nešto ranije nego što ga planirate koristiti, jer će se na hladnom prilično stvrdnuti. Učite na našim greškama.
Na kraju, osim na žlicu, ovaj namaz bismo bez problema iskoristili i u kakvom biskvit kolaču kao što je, primjerice, banana bread, ali bismo ga i dodali kremama na bazi mascarpone sira i tučenog vrhnja za malo dodatne arome i lijepu zelenu boju. Čini nam se da bi mogao biti odličan dodatak keksima, ali i zobenoj kaši za doručak, a u njega bismo i umakali voće pa ga posipali s malo pistacije i poslužili kao jednostavan desert.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....