Sve je veća upotreba meda u slanim jelima, na oko ga ne vidimo, no na nepcu se osjeti taj fantastičan spoj slatkoće koja se savršeno sljubljuje sa svinjetinom, peradi, ali i janjetinom. Da bi med sačuvao blagotvorna svojstva, treba paziti na neke detalje. Ne stavljate ga u kipući napitak jer na temperaturi višoj od 40 stupnjeva gubi ljekovita svojstva. Med baš ne ljubi metal, on utječe na PH vrijednost meda, stoga je bolje koristiti drvenu žlicu.
Kad radite slastice s medom, bilo bi dobro malo ga zagrijati, a potom miješati s ostalim sastojcima. Morate biti brzi u oblikovanju tijesta jer se ono pri hlađenju stišće i teže je rukovati njime. Postoji jedan mali trik, drvenu žlicu tanko premažite uljem pa se med neće lijepiti, samo će skliznuti s nje. Kombinirajte med u slanim i slatkim jelima, oduševit će vas njegova moć sljubljivanja s mnogim namirnicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....