Brojimo sitno

Mislili su baš na sve: Vinski grad Zagreb ove godine još bogatiji i kreativniji nego ikad prije

Osim što ćete moći kušati omiljena i otkriti neka nova vina, moći ćete pratiti nogometno prvenstvo, uživati u glazbi, ali i kreativnim radionicama

Park dr. Franje Tuđmana u Zagrebu i ove je godine potvrđena lokacija jednog od najzabavnijih, ali i ljetnih festivala na kojemu se pomno biraju vina koja će se na njemu predstaviti. Dobro pretpostavljate, uskoro počinje Vinski grad u Zagrebu! I ove će godine trajati nešto dulje od dva tjedna, a otvorenje je najavljeno za petak, 14. lipnja, dok ćemo u otkrivanju novih vinskih etiketa, druženju i zabavnom programu, pa i praćenju utakmica skorašnjeg nogometnog prvenstva, moći guštati do subote, 29. lipnja.

image
Tomislav Krišto/Cropix

Novosti, dakako, ima i ove godine. Dapače, rekli bismo kako je upravo Vinski grad 2024. veliki iskorak u organizaciji festivala, jer su se organizatori - Vinart, osim za ljubitelje vina, pobrinuli osmisliti program i za one koji u isto vrijeme žele pratiti napete nogometne duele ili, pak, provesti vrijeme kreativno i u dobrom društvu prijatelja, partnera, djece i obitelji.

image
Tomislav Krišto/Cropix

"Svim ljubiteljima vina i kvalitetno provedenog vremena pripremili smo osam predivnih radionica zajedno s našim kreativnim prijateljima i to u romantičnom ambijentu Vinskog grada na Tuđmancu!", napisali su u objavi na Instagramu.

Prva radionica na rasporedu je već u nedjelju (16. 6.) kada je planirana radionica Clay&Wine by Astoria u suradnji s Morra Studiom. Iduća je najavljena za utorak, 18. lipnja, kada je na programu Candles&Wine by Kast u suradnji sa Zen candles, a već dan kasnije možete se okušati i u Paint&Wine by Iločki podrumi u suradnji s Paint&Wine. U četvrtak, 20. lipnja, održava se GlassArt&Wine by Roxanich u suradnji s brendom smARTmug, a u nedjelju, 23. lipnja, Clay&Wine by Lillet opet u suradnji s Morra Studiom.

image

Paint & Wine

Privatni album

Tjedan poslije počinjemo radionicom u utorak, 25. lipnja, za kada je najavljena Clay&Wine radionica u suradnji sa Zen candles, ali ovog puta by Skaramuča. Srijeda (26. 6.) je i ovog puta rezervirana za Paint&Wine, no by Štampar i opet u suradnji s Paint&Wine, a ovaj lijepi niz završit će se radionicom 27. lipnja, u četvrtak, kada se dobro možete zabaviti uz GlassArt&Wine by Petrač i u suradnji s brendom smARTmug.

Kao što vidite, bit će sadržajnije i kreativnije nego ikad prije, a ovaj događaj ne bi trebali zaobići ni oni koji su planirali ne odvajati se od svog televizora u dane kad krene nogometno prvenstvo, jer je na Tuđmancu planirano javno praćenje tekmi. Ako ste za ples ili tek lagano mrdanje bokovima u ritmu glazbe i čašu dobra vina, također ćete biti zadovoljni, jer je na programu nekoliko dobrih partyja uz DJ-a.

image
Tomislav Krišto/Cropix

Za kraj dodajmo i kako se Vinski grad nakon Zagreba seli u druge gradove, Pula je na rasporedu od 11. srpnja dp 4. kolovoza⁠, Varaždin standardno krajem kolovoza, od 22. kolovoza do 1. rujna, a potom je red i na Poreču gdje će se održati od 19. do 29. rujna, pa ako ste u blizini, svakako navratite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 11:17