Razmišljate li o putovanju u Italiju, ali niste sigurni koji biste točno grad odabrali, svakako razmislite o tome da posjetite Bari na jugu zemlje. Osim što su more, divna arhitektura, panzerotti i focaccia barese već dovoljno dobar razlog da ovdje provodite dane, jedna od posebnosti Barija svakako je Strada Arco Basso, ulica poznatija i kao Strada delle Orecchiette.
Tamo, naime, bake Barija pripremaju svježu tjesteninu ispred svojih domova i pravi je doživljaj samo stati i promatrati kako vješto barataju komadima tijesta, oblikuju ih, a potom pakiraju. Tjesteninu ovdje možete i kupiti svježu ili suhu, a dobra je ideja izlet organizirati nakon posjeta Castello Normanno-Svevo, koji se nalazi vrlo blizu ove ulice.
Baš kao što i ime ulice govori, orecchiette su ovdje najpopularnija tjestenina, tradicionalno se pripremaju već desetljećima, a dodaju im se i namirnice kao što su rapini, kobasica ili mesni umak na bazi rajčice. Iako se oblikom ne čine previše kompliciranima za pripremu, potrebno je ipak malo koncentracije kako bi svaki zadržao istu formu pa, želite se u izradi ove tjestenine okušati kod kuće, svakako se naoružajte strpljenjem.
KAKO NAPRAVITI ORECCHIETTE, SAZNAJTE OVDJE
Bari je vrlo lako obići hodajući, cijene su nešto niže nego u, primjerice, Rimu i odlična je ideja i za vikend izlet. Postoje čak i direktni letovi iz Zagreba pa je samo potrebno pratiti stranice s jeftinijim opcijama i rezervirati svoje mjesto. Budući da ljetni dani polako završavaju, i gužve se smanjuju, pa ako još uvijek tražite ideju za izlet u Italiju, svakako na umu imate Bari i s putovanja se vratite bogatiji za novo, divno iskustvo. Po povratku, vjerujemo, i sami ćete se poželjeti okušati u pripremi orecchietta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....