ZANIMLJIV KONCEPT

Mlada i talentirana barmenica u baru s prekrasnim pogledom u Ičićima miksa koktele kakvih nema nigdje

Bračni par Rosemarie Miletić i Ljubomir Delić prije dvije godine otvorili su svoj bar i od tada ne prestaju s iznenađenjima u ponudi

Smješten na atraktivnoj lokaciji u Ičićima kraj Opatije, na samoj šetnici odmah iznad mora, s pogledom na Kvarner, nalazi se lounge bar Tabù. Riječ je o baru koji nudi sve samo ne obične koktele, gdje glavnu riječ vodi mlada, talentirana barmenica Lara Džinić iz Rijeke, inače nekadašnja barmenica u riječkom Nebu by Deni Srdoč.

image
Matija Djanješić

Ona je u Tabù baru kreirala jedinstvene signature koktele koji, kako nalaže sam koncept, ali i ime bara, svojim okusom, mirisom i izgledom evociraju neke od tabua. Što to točno znači? Primjerice, koktel "Moon too close" je prema njenim riječima posvećen mentalnom zdravlju i problemima, "Shadow of me" je koktel koji kroz priču "Horizons inside" obrađuje temu depresije, a "Shecherezade‘s Secret Banquet" u priči "Persian clouds" govori o dogmama i zabranama nametnutima od strane religija, društva i uvjerenja, a također i o licemjerju pri njihovu provođenju.

image
Matija Djanješić
image
Matija Djanješić
image
Matija Djanješić

Dobro je dodati i da se, otkad je prije dvije godine otvoren za posjetitelje, Tabù bar i njegove priče neprestano nadograđuju i mijenjaju. Bar je inače otvorio bračni par Rosemarie Miletić i Ljubomir Delić, i to nakon što su spojili zajednička iskustva iz prijašnjih područja na kojima su djelovali. Kako sami kažu, Ljubomirov dugogodišnji rad u ugostiteljstvu i želja za novim izazovima uskladila se s energijom, metodičnosti i upornosti koje je Rosemarie stekla kao plesni instruktor i vlasnica plesnog studija te organizator plesnih festivala. Kada su kretali u ovaj projekt, kažu, svako pitanje i inicijativa bila je svojevrsni tabu, pa se samim time iskristaliziralo i ime bara, a Tabù koncept omogućio im je da se kreativno izraze kroz ponudu i kroz lokaciju.

image
Matija Djanješić
image
Matija Djanješić
image
Matija Djanješić

U početku su pokušali raditi i zimi, ali nemilosrdne kvarnerske zimske kiše nisu im dopustile da nastave, pa sezona u Tabù baru traje od ožujka do studenog. Iako nije najbolja do sada, žaliti se, kažu, ne mogu.

image
Matija Djanješić
image
Matija Djanješić
image
Matija Djanješić

"Što se same sezone tiče, ovogodišnju sigurno ne možemo svrstati među najbolje i najuspješnije koje pamtimo, isto tako nema smisla ni žaliti se, jer uvijek postoji određeni okvir unutar kojega se dodatnim trudom i angažmanom, može postići bar približno maksimum onoga što je u datom trenutku dostupno. Vrlo važnu ulogu u cijeloj sezoni odigrao je naš tim i na to smo izuzetno ponosni, i mi i gosti", rekli su vlasnici i na kraju dodali: "Uz samu panoramu i ugođaj te već višestruko navedenu širinu ponude, naša najveća vrijednost je u našem timu i mislim da su njihov pristup i interakcija s gostom, kao i mali znaci pažnje usmjereni na gosta, sa svim već spomenutim, upravo ona magična formula koja privlači naše goste i motivira ih da nas ponovno posjete."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 07:03