Mlado maslinovo ulje će vam uljepšati dan

Stiglo je vrijeme mladog ulja. Pokapajte ga na kruh, začinite jelo, jedite uz deserte. Ili samo poskrivečki umočite prst u njega. Kako god ga jeli, sigurno

piše: Mateja Domitrović

snima: Mario Kučera

Mlado maslinovo ulje iznimno je mirisom i okusom. Tek iscijeđeno možda je najbolje poslužiti ga s domaćim kruhom i uživati u njegovom punom okusu uz koji gutljaj vina ili ga koristiti za začinjanje bilo kojeg jela ili deserta kao što je mladi sir ili skuta prelivena mladim uljem, medom te pokapana s malo limunova soka. O vrijednosti ovog ulja nije potrebno govoriti, riječima se taj doživljaj i ne može opisati. Svaki gutljaj, svaka kap govori za sebe. U njemu se uživa polako i časti što je više moguće.

1. Sladoled od bijele čokolade, ružmarinom i limunom

2. Torta s maslinovim uljem i sitnicama

3. Suhi kolač s maslinovim uljem i grožđem

4. Skuta s medom i slatkim od dunja

5. Mousse od crne čokolade i maslinova ulja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2024 17:47