Rođeni Mostarac Dražan Dennis Šunjić, AIWS i WSET edukator s londonskom adresom sudjelovao je i ove godine u bogatom programu Dalmacija Wine Expoa podučavajući ugostitelje i njihovo osoblje sve o vinima. Dražan je dvanaest godina bio sommelier u vrhunskim londonskim restoranima s Michelinovim zvjezdicama, a danas je voditelj distribucije uvoznih vina za jednog od najvećih svjetskih distributera vina, Coe Vintners. Ovog tjedna podijelio je s nama što se krije u njegovoj špajzi, u kojim vinima i hrani uživa, u čemu se ne štedi i na što je slab
5 stvari koje uvijek imam u frižideru: mlijeko, nekoliko vrsta sira, parmezan je MUST, vino, dimljeni losos, više džemova
uobičajeni doručak: domaći med, muesli sa svježim voćem i mlijekom
uobičajena večera: komad ribe ili rižoto, a ako sam vani na večeri ne štedim se
kava ili čaj (i kakva ili koji)? ujutro pijem zeleni čaj, a kamilicu prije spavanja
omiljeni restoran, gdje je: u zadnje vrijeme najviše uživam u manjim tapas restoranima s jednostavnim, ali superkvalitetnim namirnicama
najdraži kuhar: to mora biti moja mama… izdvojio bih braću Pourcel čiju sam hranu jeo radeći u njihovom restoranu u Londonu, a u Hrvatskoj: Vesna Bibich rocks!!!
omiljeno alkoholno piće: vino uvjerljivo na prvom mjestu, uživam i kvalitetnom Single Malt Scotchu, a popijem i dobro pivo
sve ima bolji okus s… svježim začinskim biljem iz mog vrta (3 m2 balkon)
gastro-luksuz bez kojeg ne mogu: bilo bi mi teško bez dobrog sira
čokolada ili voće? Voće
idealan desert: Mamina baklava direkt u venu
omiljeni začin: sjemenke koromača
omiljeno domaće crno i bijelo vino: od bijelih: Graševina Mitrovac Krauthaker, Bibichev Debit, Biretov Grk, Bolfanov Rizling, Galićev Chardonnay, istarske Malvazije, naravno ne mogu ne spomenuti moju Hercegovinu i Brkićevu Žilavku Mjesečar…Crna: Grgić i Korta Katarina Plavac, Bibichev Bas de Bas, Korakov Crni Pinot…
omiljena vrsta sira: veoma rijedak Tomme de Chartreuse, Comte, Capriflocon, a u Hrvatskoj Kumparička sirevi te sir iz mijeha
najdraža riba: pastrva s Neretve koju ja ulovim
kad netko kaže meso, ja pomislim na… dobar pršut
omiljena vrsta i komad mesa: to mora biti dobar biftek, kod Bibicha sam prošle godine probao fillet od Buše sa Dinare. Fenomenalno!
zabranjeni užitak: ništa nije zabranjeno, ali sve u granicama
omiljena zimnica: iVar, Ajvar
sastojci moje omiljene pizze… ovisno o raspoloženju, ali kao rođenom Mostarcu majoneza mora biti blizu. Nitko ne zna kako je sve to počelo, ali ako naručite pizzu u Mostaru, majoneza vam dođe kao dio pribora. Moja mostarska ekipa u Londri nosi majonezu sa sobom u pizzeriju
nikada ne jedem… sve jedem i sve ću probati
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....