Moja špajza: Dunja Gulin

Dunja Gulin je mlada kuharica koja je prvu kuharsku edukaciju stekla u Istri, u kuhinji svoje none i babe, roditelja i obiteljskih prijatelja. Iako je po struci profesorica stranih jezika, strast prema hrani i kuhanju rezultirala je pokretanjem projekta “Rentaj chefa” koji obuhvaća radionice kuhanja, individualne poduke te pripremu cjelovitih obroka za one koji to ne stižu ili ne znaju. Autorica je nekoliko kuharica: “Doručak”, “Raw Food Kitchen” i “The Vegan Baker” (koja je u tisku), a više o njoj i njezinim receptima pročitajte na stranici www.dunjagulin.com i rentajte chefa!

5 stvari koje uvijek imam u frižideru bademovo mlijeko, laneno ulje, kozji sir, slani inćuni, krema za lice

uobičajeni doručak svježe cijeđeni sok od zelenog povrća, pa nešto konkretnije

uobičajena večera salata iz vrta s bogatim umakom i sirovi krekeri

kava ili čaj? čaj od šipka

idealan obrok lagan i nutritivno bogat

omiljeni restoran, gdje je Café Gratitude, Berkeley, Kalifornija

najdraži kuhar ja!

omiljeno bezalkoholno piće voda i svježe cijeđeni sok

omiljeno alkoholno piće kupinovo vino, ako baš moram

omiljena namirnica uh, ima toliko divnih namirnica da bi nabrajanje potrajalo…

sve ima bolji okus s… prstohvatom soli

gastroluksuz bez kojega ne mogu japanski tamari, maslaci od lješnjaka

kod kupnje hrane rastrošna sam na… sve što je kvalitetno

omiljeni kuhinjski gadget dobro naoštren Santoku i hidraulični sokovnik

comfort food krem juha od bundeve i crvene leće

lokacija za večeru iz snova doma uz muža i vatricu

čokolada ili voće? Tamna čokolada i sezonsko voće, zajedno

idealan desert bez šećera, mlijeka i jaja, napravljen s ljubavlju

slatko ili slano? Prvo slano pa onda, na kraju, slatko

omiljeni začin cimet i kurkuma

najdraže hrvatsko maslinovo ulje ono moje babe Fumice iz Fažane!

omiljeno domaće crno i bijelo vino apsolutno se ne kužim u vina i ne pijem ih (na opće zgražanje)

omiljena vrsta sira kozji i ovčji u svim fazama dozrijevanja

najdraža riba svježe ulovljena

kad netko kaže meso, ja pomislim na… žilavu šniclu koju su nas tjerali da jedemo u vrtiću!

omiljena vrsta i komad mesa pravi istarski pršut je jedino meso koje neću odbiti

zabranjeni užitak zabrane su za malu djecu

junk kojemu ne mogu odoljeti junk me već dugo ne zanima

omiljena zimnica pečeni pekmez od šljiva i ajvar

što bih skuhala za romantičnu večeru grah sa zeljem može biti vrlo romantično jelo…

sastojci moje omiljene pizze… tanko hrskavo tijesto, prava mozzarella, domaća šalša, rikula, slani inćuni, cherry rajčice i češnjak!

nikada ne jedem… šećer i hranu zapakiranu u šarene omote

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 14:09