Istraski vinar Ivan Damjanić, osim što ljubi svako dobro vino, ljubi i dobru hranu. Podijelio je s nama neke svoje gastro navike i strasti, te nam otkrio čega ne smije nedostajati u njegovoj špajzi i frižideru. Iako nije izbirljiv, zaobilazi tripice u širokom luku kao i bilo što spravljeno s marcipanom. No zato su mu istarska kobasica, biftek i špageti bolonjez neka od dražih jela. A posebno mjesto u njegovoj kuhinji ima tjestenina koju bi, kaže, mogao jesti sedam dana u tjednu.
5 stvari koje uvijek imam u frižideru grana padano stravecchio, slani i marinirani inćuni, tunjevina, pesto ala Genovese, nekada Nutella
uobičajeni doručak müsli, cornflakes, jogurt
uobičajena večera što stignem, bez previše biranja
kava ili čaj? više kava nego čaj (ali mora biti dobra!!! Illy tostatura media, gusto morbido)… ali može ponekad i čaj
idealan obrok kad radim istarska maneštra s bobićima, a kad malo manje radim, pasticcio
omiljeni restoran, gdje je? u Istri, iako sam i drugdje jako dobro jeo
najdraži kuhar teško je preferirati među dobrima
omiljeno bezalkoholno piće spremuta od naranče i limunada
omiljeno alkoholno piće vino i stari prijatelj J.D.
omiljena namirnica kvalitetni špageti (tjesteninu mogu jesti i 7 puta tjedno)
sve ima bolji okus s… par kapi dobrog maslinovog ulja
gastroluksuz bez kojeg ne mogu odvaliti se u medium pečenom fiorentina steaku!!!
kod kupnje hrane rastrošan sam na… crnim čokoladama i paštetama od guščje jetre
omiljeni kuhinjski gadget oštar nož i domaća istarska kobasica
comfort food špageti alla bolognese – šuga imam uvijek spremnog u dubokom za brzu intervenciju protiv gladi!!!
lokacija za večeru iz snova samo da kuhar zna što radi… mjesto je manje bitno
čokolada ili voće? čokolada u doba grijeha, a voće u doba dijete
idealan desert kad nisam na dijeti… palačinke s Nutellom
slatko ili slano? oboje… s naznakom na slano
omiljeni začin lovorov list i ružmarin
najdraže hrvatsko maslinovo ulje onih 57 litara ulja vlastite proizvodnje od maslina koje sam gledao kako rastu pored mojih vinograda tijekom cijele godine!!!
omiljeno domaće crno i bijelo vino enološka struka mi nalaže da volim sva dobra vina
omiljena vrsta sira grana padano i domaći miješani sir
najdraža riba sardela, trilja, grdobina ispod peke s krumpirima by Nino, Astarea
kad netko kaže meso, ja pomislim na… biftek… biftek… bifteeeeeeekkkk!!!
omiljena vrsta i komad mesa biftek na sve načine, domaća kobasica, ombolo
zabranjeni užitak Nutella
junk kojem ne mogu odoljeti rum Matusalem
omiljena zimnica domaći ajvar i slatka kisela paprika
što bih skuhao za romantičnu večeru nešto što sam siguran da znam dobro spremiti…
sastojci moje omiljene pizze… sve što ide u capricciosu + maslinovo ulje
nikada ne jedem… fileke iliti tripe, marcipan i bilo što s marcipanom
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....