Najpoznatiji i najuspješniji barist u Hrvatskoj, Nik Orosi, stalno uvodi novitete u ponudu kava u svom kafiću i pržionici Eliscaffe u Ilici. Trenutno je najviše ponosan na dvije “turbokvalitetne” vrste, Esmeraldu iz Paname i Ntongoro iz Kenije. Osim istančanog ukusa za kavu, Orosi obožava maslinovo ulje, koje i sam proizvodi. Omiljeni desert su mu palačinke s Nutellom, a utjehu pronalazi u tjestenini na 101 način.
5 stvari koje uvijek imam u frižideru sir, mlijeko, masline, tabasco, lijekovi
uobičajeni doručak tostirani sendvič, müsli
uobičajena večera ne večeram ili vrlo, vrlo rijetko
kava ili čaj ovo je trik pitanje!? KAVA!!! Espresso ili frenchpress
idealan obrok na miru
omiljeni restoran Nobu u Londonu, Prasac u Zagrebu, Noma u Copenhagenu
najdraži kuhar moja žena, Dino Galvagno, René Redzepi, Deniz Zembo
omiljeno bezalkoholno piće Coca-Cola
omiljeno alkoholno piće Jack Daniels ili Hennessy X.O
omiljena namirnica plodovi mora
sve ima bolji okus s… limunom
gastro-luksuz bez kojeg ne mogu maslinovo ulje iz vlastite proizvodnje
u kupnji hrane rastrošan sam na… sve
omiljeni kuhinjski gadget otvarač za vino
comfort food pašta na 101 način
lokacija za večeru iz snova na krovu opere u Oslu s prijateljima
čokolada ili voće čokolada
idealan desert palačinke s Nutellom
slatko ili slano slatko
omiljeni začin tabasco
najdraže hrvatsko maslinovo ulje Šibiba, od uljara Zadre sa Šolte, i moje ulje
omiljeno domaće crno i bijelo vino Trapan, Matošević, Coronica…
omiljena vrsta sira ementaler
najdraža riba fratar
kad netko kaže meso, ja pomislim na… PARTY!
omiljena vrsta i komad mesa biftek
zabranjeni užitak aukcije kava na internetu!
junk kojem ne mogu odoljeti Konzum! O.K., sorry, McDonald’s!
omiljena zimnica paprika
što bih skuhao za romantičnu večeru iskreno, ne vidim ništa romantično u kuhinjskoj džungli nakon moga kuhanja… ali školjke uvijek
sastojci moje omiljene pizze rukola, sir grana padano, aceto balsamico, pršut, maslinovo ulje, cherry rajčice…
nikada ne jedem proizvode na kojima je velikim slovima istaknut logo “organsko” ili “eko”
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....