RESTORAN U SUSJEDSTVU

MR. CROQ: Nimalo klasičan fast food s domaćom hranom!

 Berislava Picek / Hanza Media
Dobro je u kvartu imati mjesto gdje se može podružiti uz dobru hranu, otići na ručak ili večeru ako vam se taj dan jednostavno ne da kuhati. Ukratko, praktično je. Pritom mislimo na mjesto u kojem se osjećaš kao da si stigao kod prijatelja, mjesto gdje se domaćini trude oko tebe bez hinjene ljubaznosti. I, najvažnije od svega, mjesto gdje se razmišlja o jelima koja se kuhaju.

Te dobre energije definitivno ne nedostaje ekipi nedavno otvorenog restorana Mr. Croq na katu zagrebačkog Point centra na Vrbanima. To mjesto je upravo onakvo s početka ovog teksta, bistro u susjedstvu u kojemu se hrana priprema sa strašću.

Zagreb, 100117.
Trgovacki centar Point.
Novo otvoreni restoran Mr Croq s zanimljivom ponudom dnevnih jela prema ideji Raula Lajtmana. U ponudi imaju dnevne juhe, wok, hamburger, pastrami, panirane kuglice crnog rizota itd. 
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Svi dišu kao jedno i trude se zadovoljiti i one male i one velike i one koji vole pojesti nešto na žlicu, poput domaće juhe od bundeve, i one koji vole nešto konkretnije zalogaje poput burgera, woka ili sendviča. No, sendvič ovdje nije nimalo običan i zbog njih se ovdje onaj najvažniji obrok u danu zove ručak između dva kruha.

Zagreb, 100117.
Trgovacki centar Point.
Novo otvoreni restoran Mr Croq s zanimljivom ponudom dnevnih jela prema ideji Raula Lajtmana. U ponudi imaju dnevne juhe, wok, hamburger, pastrami, panirane kuglice crnog rizota itd. 
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Međimurski pomfrit

Naime, Mr. Croq jedini u Zagrebu nudi poznati Pastrami sendvič za čiju je pripremu potrebno ni manje, ni više nego šest dana. Roast beef se prvo marinira suhim začinima u vakuumu pa se vadi, pere i opet marinira, a na kraju suši četiri sata u konvektomatu na visokoj temperaturi. Sočno meso u kombinaciji s povrćem i umakom uz domaće pečene krumpiriće ručak je koji se definitivno ne može nazvati običnim ručkom između dva kruha.

Zagreb, 100117.
Trgovacki centar Point.
Novo otvoreni restoran Mr Croq s zanimljivom ponudom dnevnih jela prema ideji Raula Lajtmana. U ponudi imaju dnevne juhe, wok, hamburger, pastrami, panirane kuglice crnog rizota itd. 
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Ni krumpirići nisu konfekcija - svako jutro ovdje se oguli poveća količina međimurskog krumpira koji pržen sjajno ide uz razna mesna jela poput sendviča i burgera. Ponuda woka je jednako zanimljiva, a ono što valja naglasiti jest da se za njegovu pripremu kuha temeljac od namirnica kupljenih na placu.

Zagreb, 100117.
Trgovacki centar Point.
Novo otvoreni restoran Mr Croq s zanimljivom ponudom dnevnih jela prema ideji Raula Lajtmana. U ponudi imaju dnevne juhe, wok, hamburger, pastrami, panirane kuglice crnog rizota itd. 
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Drugačiji rižoto

Tu su i falafel te riblji rižot u obliku kuglica koje se prže i poslužuju sa salatom. U Mr. Croqu se jelovnik neće drastično mijenjati, no prate sezonu i stalno razmišljaju o novitetima. Zasad svoje goste dočekuju sa zaista ukusnim jelima i osmijehom. A uz dobru hranu uvijek ide i dobra atmosfera koje ovdje ne nedostaje.

Zagreb, 100117.
Trgovacki centar Point.
Novo otvoreni restoran Mr Croq s zanimljivom ponudom dnevnih jela prema ideji Raula Lajtmana. U ponudi imaju dnevne juhe, wok, hamburger, pastrami, panirane kuglice crnog rizota itd. 
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. prosinac 2024 22:25