Te dobre energije definitivno ne nedostaje ekipi nedavno otvorenog restorana Mr. Croq na katu zagrebačkog Point centra na Vrbanima. To mjesto je upravo onakvo s početka ovog teksta, bistro u susjedstvu u kojemu se hrana priprema sa strašću.
Svi dišu kao jedno i trude se zadovoljiti i one male i one velike i one koji vole pojesti nešto na žlicu, poput domaće juhe od bundeve, i one koji vole nešto konkretnije zalogaje poput burgera, woka ili sendviča. No, sendvič ovdje nije nimalo običan i zbog njih se ovdje onaj najvažniji obrok u danu zove ručak između dva kruha.
Međimurski pomfrit
Naime, Mr. Croq jedini u Zagrebu nudi poznati Pastrami sendvič za čiju je pripremu potrebno ni manje, ni više nego šest dana. Roast beef se prvo marinira suhim začinima u vakuumu pa se vadi, pere i opet marinira, a na kraju suši četiri sata u konvektomatu na visokoj temperaturi. Sočno meso u kombinaciji s povrćem i umakom uz domaće pečene krumpiriće ručak je koji se definitivno ne može nazvati običnim ručkom između dva kruha.
Ni krumpirići nisu konfekcija - svako jutro ovdje se oguli poveća količina međimurskog krumpira koji pržen sjajno ide uz razna mesna jela poput sendviča i burgera. Ponuda woka je jednako zanimljiva, a ono što valja naglasiti jest da se za njegovu pripremu kuha temeljac od namirnica kupljenih na placu.
Drugačiji rižoto
Tu su i falafel te riblji rižot u obliku kuglica koje se prže i poslužuju sa salatom. U Mr. Croqu se jelovnik neće drastično mijenjati, no prate sezonu i stalno razmišljaju o novitetima. Zasad svoje goste dočekuju sa zaista ukusnim jelima i osmijehom. A uz dobru hranu uvijek ide i dobra atmosfera koje ovdje ne nedostaje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....