POZDRAV LJETU

Na BBQ Weekendu u Svetoj Nedelji braća Nekić pripremat će svoje poznate specijalitete, a Duje Pisac dijelit će 500 porcija ćevapa

Osim toga, dolaze i Zlatko Belužić, ekipa iz Kralj Žara, Karlo Ferenčak...

Druženje u zelenilu uz jezero uz koktele poznatog koktel majstora, slasna hrana i glazbeni program zvuči kao dobar pozdrav ljetu. Srećom, braća Nekić u suradnji s Turističkom zajednicom Svete Nedelje pripremaju drugo izdanje BBQ Weekend baš s takvim scenarijem. Na park jezeru Kipišće, u neposrednoj blizini Zagreba, organiziraju događanje na kojem žele pokazati što sve mogu vatra i dim, i to 31. kolovoza i 1. rujna s početkom u 18 sati.

image
Salty Business/

POZNATA BRAĆA

"Imamo smoker koji smo sami napravili, a u kojem pripremamo razna mesna i povrtna jela te koristimo vlastitu arhivu drva. Odabiru drva pristupamo vrlo studiozno jer želimo pokazati ljepotu i raznolikost pripreme namirnica na različitim vrstama drva. U našem "wood vaultu" sušimo drva graba, kruške, trešnje, jabuke i šljive u periodu od 16 do 18 mjeseci. Za svako meso koristimo drugačiju kombinaciju drva, a taj dodatni štih od drva je baš poseban!" otkrivaju Marin i Josip Nekić.

image
Salty Business/

U SVETU NEDELJU STIŽE I DUJE PISAC

U subotu, 31.8., na BBQ Weekendu pridružuje im se i Duje Pisac, prema mnogima pravi znalac obrade i pripreme mesa. Lani su se formirali dugi redovi znatiželjnih gostiju samo da probaju njegove glasovite ćevape, a ove godine Duje Pisac će podijeliti 500 porcija pa preporučujemo dolazak na vrijeme. Inače, zbog velikog interesa u zagrebačkom City Centar One West otvorio je još jedan Chevap by chef Duje Pisac, a kako saznajemo uskoro bi mogao otvoriti i nove zagrebačke lokacije.

image
Salty Business/

TKO JE ZA PILE S MLINCIMA?

U subotu će posjetitelji također moći kušati i slasno BBQ pile s mlincima pripremljeno na Weber kettle roštilju. Naime, na događanju će gostovati i brand Kralj žara koji u svom asortimanu ima najveći izbor roštilja, a uz sve to važna im je i edukacija pa već godinama provode vlastitu Akademiju oko obrade i pripreme namirnica na roštilju.

PAPRIKE I SALSA NA 400°C

Osim toga, tvrtka Gastrostil oba dana će pripremati rog paprike i patlidžane u Josper pećima koje su poznate po visokoj kvaliteti, konstantnom držanju temperatura i do 400°C, a posebno su cijenjene u Španjolskoj gdje ih koriste i u cijenjenim restoranima. Tako pripremljene namirnice koristit će se kao prilozi za Nekićeva jela poput pulled pork i pork bellyja. Osim toga pripremat će i salsu od Rajskih rajčica posvećenoj Marinovoj i Josipovoj baki Antici, koju će služiti s nachosima.

image
Arhiva Nekic Trucks I Arhiva Tzg Sveta Nedelja/Fotkanikola
image
Arhiva Nekic Trucks I Arhiva Tzg Sveta Nedelja/

MAJSTORSKI PRIPREMLJENA PEKA

Jeste li znali da se u Svetoj Nedelji proizvode peke koje su duboko ukorijenjene u hrvatsku gastronomsku kulturu? Zlatko Belužić, ugostiteljski stručnjak s dugogodišnjim angažmanom u Jadranka hotelima, u nedjelju će pripremati jela u emajliranoj i gus peki Limarije Sebastijan pa ćete moći svjedočiti cijelom procesu pripreme, a kasnije uživati u gotovom klasiku.

KOKTELI ZA STARIJE, ALI I ZABAVA ZA MLAĐE

Osim hrane, u Svetoj Nedelji moći će se kušati i kokteli Karla Ferenčaka, nekadašnjeg Noelovog barmena, koji se priprema za otvaranje jesenske sezone u novom baru Urania, na mjestu bivšeg Cogita. Premjera onog što pripremaju u listopadu u Uraniji bit će upravo na BBQ Weekendu, gdje će pripremati četiri koktela, poručuju organizatori.

image
Arhiva Nekic Trucks I Arhiva Tzg Sveta Nedelja/

Također, osim zabave za starije, na BBQ Weekendu održavat će se i različite radionice za najmlađe, poput one umjetničke s grafiterom Krešimirom Golubićem, poznatijem kao Leon GSK, te radionice pripreme i tiska linoreza i crtanja. Sve novosti vezane uz BBQ Weekend pratite na društvenim mrežama Turističke zajednice Sveta Nedelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:20