NOVO MJESTO

Na Jankomiru je otvorena pizzerija u kojoj se pizze prodaju na komad i o kojima ovih dana priča cijeli Zagreb

Posebnu pažnju posvećuju tijestu, koje je deblje, ali lagano i prozračno, a jedan komad pizze količinom je otprilike jednak polovici klasične pizze

Ovog petka, 6. rujna, u zagrebačkom City Centru One West, na Jankomiru, otvorena je još jedna poslovnica trenutno prilično popularne Grandma Fogg pizzerije. Riječ je o malom lokalu koji pizze prodaje na komad ili al taglio, kako to kažu Talijani, i zamišljena je kao pizza koja se jede s nogu, odnosno naručuje samo za ponijeti.

image
Darko Tomas/Cropix

Podsjećamo, prva Grandma Fogg pizzerija otvorena je krajem prošlog mjeseca u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, na broju 95, a vlasnici Saša Višnjić i Domagoj Kralj tada su nam rekli kako uskoro planiraju širenje na čak tri nove lokacija. Uz ovu u City Centru One West, to će biti još i u Španskom te u Buzinu.

image
Darko Tomas/Cropix

Svoje pizze, zapravo, nazivaju bakinim pizzama, jer se peku u za njih posebno napravljenim limenim pravokutnim posudama, debljeg su tijesta, što odmah podsjeća na pizze kakve su nekada pripremale naše bake i mame. Od toga dolazi i sam naziv pizzerije, koja je svojevrsni nastavak na dva već postojeća projekta, uspješnog kafića Mr. Fogg u zagrebačkoj Martićevoj ulici i Mrs. Fogg pizzerije u ulici Karla Metikoša.

image

Prije nego što komad pizze stave u kartonsku pliticu, u Grandma Fogg završavaju je u posebnim pećima kako bi, kada je dobijete u ruke, bila topla, hrskava i što slasnija

Darko Tomas/Cropix

U City Centru One West za sada nude sedam do osam vrsta pizza, a baš kao i u Vlaškoj, ponudu će mijenjati ovisno o sezoni i željama kupaca. Cijene se kreću 3,10 do 5,90 eura, a dobro je spomenuti i kako je jedan komad pizze, kako su nam objasnili, količinom otprilike jednak polovici klasične pizze. Osim pizza, najavili su nam, ekipa iz Grandma Fogg u ponudu uskoro planira uvesti i sendviče. Cijelu priču pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 14:55