NOVO U ZAGREBU

Na mjestu nekad popularnog kvartovskog restorana, otvoren je novi! Potpuno je drugačiji, evo što nude

Savica Eatery nedavno je zatvorila svoja vrata, a sada je na istoj adresi otvoren restoran s novim koceptom

Na adresi Lastovska 38, u Zagrebu, gdje se godinama nalazio neko vrijeme prilično popularan restoran Savica Eatery, nedavno je otvoren novi restoran. Nosi naziv Makamana, izgleda totalno drugačije nego što je lokal izgledao prije, a i ponuda jela ide u drugom smjeru. Kako saznajemo, chef Makamane je Anel Tomašić, široj javnosti poznat kao jedan od kandidata prve sezone televizijskog kulinarskog showa Hell‘s Kitchen.

Na meniju novog restorana nalaze se jela poput rižota i tjestenine, piletine u umaku od zelenog curryja s heljdom, ali i bogata mesna jela. Osim stalne ponude, tu je i dnevna, pa tako u Makamanu svakog dana možete svratiti na jela kao što su, primjerice, grah ili teleće pečenje s krumpirom. Cijene gableca kreću se od 10-ak do oko 14 eura.

S obzirom na raznoliku ponudu, a i cijene gableca koje su nešto više od prosjeka, nije točno jasno na kakve goste u Makamani ciljaju, no moguće je da još uvijek ispituju tržište te će se s vremenom prilagoditi potrebama i željama svojih gostiju.

Inače, Savica Eatery, koja se ovdje nalazila prije Makamane, neko je vrijeme bila jedan od popularnijih kvartovskih restorana u Zagrebu. Nudili su poštene porcije dobre hrane po pristupačnim cijenama, a ponuda se bazirala na eksperimentiranju s domaćim namirnicama i azijskim okusima. Prije dvije godine ovdje smo jeli odličnu miso juhu, ali i vrlo dobar rižoto s gljivama.

Više o novom restoranu Makamana možete saznati pregledom njihovih društvenih mreža, gdje ćete pronaći i broj telefona za rezervaciju stola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. listopad 2024 09:32