Pizza spektakl u Zagrebu

Na Zagrebačkom velesajmu okupit će se najbolji pizza majstori u zemlji

 Horeca Adria/Press
Klasifikacijsko natjecanje koje će se održati 24. listopada jedinstvena je prilika za domaće pizzaiole da osiguraju svoje mjesto na svjetskom prvenstvu 2025. u Parmi

U sklopu sajma HoReCa Adria, koji će se održati od 24. do 26. listopada na Zagrebačkom velesajmu, ove godine očekujte pravi pizza spektakl! Ugostitelje, profesionalce i sve ostale očekuju hrvatske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo pizzaiola, koje će se 2025. održati u Parmi, Italija, te ekskluzivni masterclassovi pod vodstvom svjetskog prvaka pizzaiola Graziana Bertuzza.

Hrvatske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u pizzi održat će se u četvrtak, 24. listopada, i predstavljaju jedinstvenu priliku za domaće pizzaiole da osiguraju svoje mjesto na svjetskom prvenstvu 2025. u Parmi, Italija.

Klasifikacijsko natjecanje posvećeno je klasičnoj pizzi i okupit će najbolje hrvatske pizzaiole, koji će imati 12 minuta da pokažu svoje vještine u pripremi, pečenju i okusu pizze, koristeći vlastito tijesto i sastojke. Naglasak je na kreativnom korištenju namirnica, tehničkim performansama kojima svaki dobar pizzaiolo mora vladati, urednosti i higijeni na radnom pultu te zanimljivoj prezentaciji pizze pred stručnim sucima.

image
Horeca Adria/Press

Prijave za natjecanje su otvorene, a zbog ograničenog broja mjesta, pozivamo sve zainteresirane da osiguraju svoje sudjelovanje što prije. Natjecanje organizira Pizza New Spa u suradnji s časopisom Pizza e Pasta Italiana, organizatorom Svjetskog prvenstva pizzaiola koje se svake godine održava u Italiji.

Uz natjecanje, sajam donosi i dva masterclassa pod vodstvom Graziana Bertuzza, višestrukog svjetskog prvaka i jednog od najcjenjenijih autoriteta u svijetu pizze. Bertuzzo će, najavljuju organizatori, održati dvije radionice u petak, 25. listopada, na temu ručno rađenog tijesta i tradicionalnih dodataka, dok će u subotu, 26. listopada, predstaviti posebne tehnike pripreme odležanih tijesta za pizze.

Na masterclassovima polaznici će imati priliku ući u svijet pizze iz drugačije perspektive. Razgovarat će se o različitim vrstama žitarica, njihovim svojstvima te kako odabrati najbolje brašno za svaku vrstu tijesta. Bertuzzo će također obraditi važnost vode u pripremi tijesta, vrste kvasaca i njihov utjecaj na proces fermentacije, te ulogu soli i ulja u postizanju savršenog okusa. Polaznici će saznati i kako pravilno koristiti opremu, uključujući miješalice za tijesto i peći (električne, plinske i na drva).

Podsjetimo, sajam profesionalne opreme za hotele, turizam i ugostiteljstvo HoReCa Adria održava se od četvrtka, 24. listopada, do subote, 26. listopada, na Zagrebačkom velesajmu, u Paviljonu 5. Na sajmu će nastupiti preko 250 izlagača, koji će predstaviti najnovije proizvode i usluge za nadolazeću turističku sezonu 2025., a očekuje se više od 10.000 posjetitelja iz Hrvatske i regije.

Tko stoji iza sajma HoReCa Adria

Sajam je projekt časopisa Turizam info, pokrenut s ciljem da na jednom mjestu poveže dobavljače iz sektora turizma s hotelijerima, vlasnicima kuća za odmor, restoraterima, ugostiteljima i svima ostalima koji se bave turizmom. Na sajmu će moći vidjeti nove trendove i tehnologije te razmijeniti iskustva.

Za više informacija i prijave, posjetite stranice HoReCa Hrvatska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:27